Agenda

Det har legat lågt med aktiviteter ett tag nu. Vi lever lite eremitliv när harjaktsäsongen pågår. Det går  inte att planera något, det kan bli spårsnö och strålande solsken! Gubben är just nu lördag morgon ute och jagar på Egenäs med T i Deje. Han hade tänkt ta en jakttur till Jägartorpet men det var för dåligt väder för en sådan lång resa. Det är grått och trist och milt väder. Jag ägnar mig¨åt att njuta av tystnaden, planera för morgondagens kvällsätande, rätta 23 matteböcker, läsa en god bok, lyssna på musik och ta en långtur med Oskar.

En del är på  tapeten i alla fall framöver.

Goda vänner från Tyskland kommer idag och stannar en vecka i en av stugorna. Ska göra i ordning det huset under dagen förresten. De har med sig en väldigt fin schäferhund, Buffalo och vi ska tillsammans besöka något slags spårprov i brukshundklubben imorgon söndag. Jag kan inte det här men det handlar om bruksspår tror jag, leta pinne i skog eller så, inte söka efter skadat vilt. Vi ska också försöka träffa en kollega med en alldeles ny liten schäfervalp.

I morgon kväll så är de tyska gästerna inbjudna hit på lite kvällsmat tillsammans med A o U i Hol. Vi gör lite typ knyte med hopplock. Det ska bli roligt.

Det blir lite längre fram  en långhelg i Branäs med skidåkning, längs med för min del, neråt med de övriga; gubben, A och U i Hol och en dotter där. Lite rumphuggen blir den helgen av att vi ska på ett årsmöte med övernattning i Borgvik.  Undrar förresten om man kan sova där med forsen brusande i öronen. Det är ett rätt påträngande ljud. Men ack så vackert.

Stockholm ska vi till, något som heter Arlanda hotellby. Antar att det är mindre vandrarhemslikt än det låter. Det blir en övernattning där i samband med att gubben ska på ett möte där. Vi kanske hinner träffa son och "sonhustru". Jag ska i alla fall ränna lite på konstutställningar har jag tänkt. Får sätta mig ner och prioritera vilka det blir för jag hinner inte allt jag vill se.

Direkt därifrån bär det iväg till Umeå för att träffa barn och barnbarn hoppas vi. Men det är lite så där osäkert än och jag glädjer mig för mycket åt den resan för att våga ta ut något i förskott. Det ska stämma med ytterligare en person och hundtransport och väder och så. Gubben och B i Leverhögen ska jaga där uppe i Umeåtrakten, med studerande Blomskogssöner.  Undrar förresten vilka konstutställningar som kan vara aktuella i Umeå när vi kommer dit, om vi kommer dit. Måste kolla på nätet!

Sedan har vi några goda vänner som vi inte hunnit se på ett tag och det ska bli roligt att försöka få träffa dem när det jagats färdigt fram i nästa månad och vi kan lämna det här oplanerade tillståndet.

Kommentarer
Postat av: Gisan

Det låter som en härlig tid framöver :-) Kramar...

Postat av: Inga M

Gisan: Det är lite lagom tror jag. Hoppas mycket på Umeåresan.

2008-02-09 @ 17:49:58
Postat av: Josephine i Bryssel

Jamen, da har du ju ocksa mycket roligt for dig! Jag gar pa karneval och du reser runt hela Sverige
:-)
Pratar ni tyska med gästerna? och vad kostar en vecka i en av stugorna? ah, skidakning... *sakna*
Sist var det Februari 2005 som det var tillräckligt med sno i Ardennerna...

2008-02-09 @ 17:53:05
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Inga M

Josephine: Vårt resande är ju mycket försynt. Alltid i Sverige. Ja vi stapplar oss fram och pratar tyska. Jag pratar vardagstyska rätt flytande och gubben kan alla viktiga ord så som; Überleufer, Petri Heil, genau, eine Tasse Kaffee und ein Asbach Uralt, Rotwild, Schneehühne, Schneehase och så en del ord som jag inte får skriva på bloggen förstås :-)

2008-02-09 @ 18:01:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback