Evig hallrenovering...

känns det som jag befinner mig i. Det har pågått i veckor nu och fortfarande håller vi på. Nu är klinkern på plats på golvet och det ser ut ungefär som vi tänkte oss. Fogarna blev för ljusa av någon anledning. Färgen stämmer inte med den som var på färgkartan. I förrgår testade vi något som kallas klinkerimpregnering. Det är något man stryker på som ska göra att fogarna inte tar åt sig smuts lika mycket och det ska underlätta rengöring av golvet senare. Vi gjorde ett test först för jag var rädd att alltsammans skulle bli blankt och det ville jag inte. Men det såg helt ok ut så i går kväll strök jag hela golvet. Inte för att jag kan se någon skillnad efteråt men den kan ju finnas där ändå. 

Sen ska elementet tillbaka på plats;  bänk, spegel och halsdukshängare. Men kanske inte några mattor, eventuellt bara en vid dörren. Vet inte om det fungerar med golvvärme och mattor tillsammans.

I dag ska vi till Karlstad och kolla på hatthyllor,( ja gubben ska på något möte också). Det är ett omöjligt val egentligen. Vi behöver två stycken nu istället för skolkrokarna i barnhöjd som vi satte upp för 30 år sedan. De träslag som finns i hallen går inte att ta upp för de är inte aktuella i  möbeltillverkning längre ("teak", "afrikansk fura" = koto :-)   )  Och att föra in ytterligare ett känns inte helt ok.

Hatthylla i helt vitt blir lite sterilt och känns institution även om det skulle stämma med väggarna. Gårdagens besökare, Rolands systerdotter, föreslog smide och det är ingen dum idé egentligen. Om det finns förstås. Och om det finns i en snygg variant.

Sen behöver vi något sätt att förvara typ handskar och vantar alltså ventuellt några hållare / korgar uppifrån och ner bredvid ytterdörren. Som det varit hittills så är det svårt att vaska fram såna grejer uppe på hatthyllan bland allt annat som ligger där. 

Kommentarer
Postat av: Rutan

Smide är verkligen snyggt och passar till det mesta. Jag gillar mycket som finns hos http://www.norrgavel.se - tyvärr ofta inte i den prisklassen jag kan tänka mig.

2008-12-04 @ 19:41:38
URL: http://rutan.blogg.se/
Postat av: Inga M

Jag var inne och tittade på sidan Du anvisade, men hittade inget som stämde. Vi är inte så priskänsliga numera, eller hur jag ska uttrycka det. Vi är ansvarslösa och lever för dagen kan man säga om man vill uttrycka det realistiskt. Vi räknar med att leva lånlösa och fattiga när vi går i pension kan man också säga.

2008-12-05 @ 23:40:50
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Rutan

Det låter som en bra inställning. Man sa se till att ha roligt med de medel man har.

2008-12-07 @ 00:30:00
Postat av: Inga M

Rutan: Exakt! Vi ser bara alltför tydligt i bekantskapskretsen att ingen har garantier för en morgondag.

2008-12-07 @ 09:01:35
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback