Det är roligt med bloggen!

Ville bara säga det att jag gillar bloggen. Jag gillar att blogga själv och jag gillar att läsa andras bloggar och kunna ha ett utbyte med andra. Antagligen är det lite lågt att säga att man gillar blogg, men det är helt ärligt. (Det verkar nog mer seriöst att säga att man gillar att läsa årets nobelpristagare i litteratur. )

Funderar på ibland på varför jag trivs med bloggandet och har hittat några ingredienser i det hela:

Bloggens mångfald tilltalar mig. Min avsikt med bloggandet är rätt egoistiskt. Jag är inte ute i något särskilt högt syfte, jag har inte ambitionen att förbättra världen på bloggen eller genom bloggen göra en insats. Jag vill verkligen bara ha en kanal utåt till långt bort boende barn / vänner /bekanta,  till debatter / ämnen som intresserar mig samt få utlopp för en viss inneboende skrivklåda. Men jag har inga problem med att andra människor bloggar utifrån helt andra utgångspunkter; allvarliga eller lättsamma.

Jag gillar att det finns allt här; hårt nischade debattbloggar, krambloggar, modebloggar, kändisbloggar, kompisbloggar, karriärsökandebloggar,  försäljningsbloggar, dagboksbloggar osv. Alla har sitt berättigande så länge man inte sysslar med systematiska rena elakheter, mobbning, trakasserier eller rena olagligheter. Var och en får bli salig på sin fason och det har jag inga problem med. Någonstans så känns det inbyggt i ryggmärgen hos mig att olika är roligast, lika blir tråkigt

(Fast jag kanske läser årets nobelpristagare också. )

Kommentarer
Postat av: Carina

Huvudet på spiken!

Mångfalden bland bloggare är det som tilltalar mig, och precis som med tv,n så är det bara att byta sida/kanal.

Carina

Postat av: Inga M

Carina: Exakt! Man kan välja till och välja bort.

2008-12-11 @ 07:38:23
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: elena cn

Bloggandet har nästan blivit en drog...kan inte vara utan det. För mig är det också av helt egoistiska själ som jag bloggar. Och tänk att man har funnit nya blogg-vänner i alla möjliga hörn både i och utan för Sverige:)

2008-12-11 @ 16:28:11
URL: http://elenassida.blogg.se/
Postat av: Marie

Nickar här för mig själv ;-)

2008-12-11 @ 19:16:35
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Inga M

Elena: Det är ju en fantastisk möjlighet.Marie: Kan jag tänka mig!

2008-12-11 @ 20:09:37
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, du har verkligen fått mig fast i detta med bloggande. Jag som var så motspänstig och tveksam när du föreslog det. Nu mår jag dåligt när jag inte hinner skriva om allt som mal i huvudet. Tack för du visade mig den rätta vägen - fniss!

2008-12-11 @ 22:41:40
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Rutan

Så sant så - vad kul och lärorikt det är att läsa andra och så härligt att själv kunna få ur sig sina reflektioner om stort och smått.

2008-12-11 @ 23:25:11
URL: http://rutan.blogg.se/
Postat av: Inga M

Suss: Ja, jag minns en viss skepsis i starten där i Pennybridge! Men jag visste ju hur det skulle gå redan då. Och vet Du att jag tänker ibland på vilken strålande bloggare Din far skulle ha varit. Det här forumet skulle ha passat honom precis. Han kunde ofta se på vardagen med en glimt i ögat och en rolig kommentar.Rutan: Ja.... nåt sånt kanske. ;-)

2008-12-11 @ 23:42:21
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Alla: Glömde skriva att det här med att blogga är roligt, men lite farligt. Det kan ta för mycket tid. Då kan det finnas skäl att krympa ner det hela, strukturera om och styra upp.

2008-12-12 @ 06:06:34
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Håller fullständigt med dig.

Det är så roligt att blogga, och läsa andras bloggar.

Så mycket intressant vi dela med oss till varandra.

Bloggen är verkligen en trevlig uppfinning.

Och precis som du gillar jag de mångfald av bloggar det finns.

Ha det så gott.

Kram

2008-12-12 @ 18:31:05
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Blackout

Med andra ord, bloggarna är som evolutionen. Variation och mångfald är bäst.

2008-12-12 @ 18:55:38
URL: http://blackout.blogg.se/
Postat av: Inga M

Inger Maryissa: Den är verkligen en trevlig uppfinning och jag är glad att jag hittade hit en gång i tiden för nästan exakt 3 år sedan.Blackout: Precis! Det blir för mig allt mer klart att det inte är viktigast att ha många läsare och många kommentarer, utan viktigast är att de kontakter som finns passar just mig. Det kan vara bättre att minska ner bloggen när det gäller kvantitet för att få bättre kvalitet. Man kan ju faktiskt välja själv.

2008-12-12 @ 19:05:06
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Cissi

Sitter här och nickar när jag läser...

2008-12-12 @ 19:55:40
URL: http://cissilina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Cissi: Tolkar det som att vi är fler på samma linje!

2008-12-12 @ 20:00:07
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Jo, helt sant att olikheter ger stuns i en verksamhet. Bloggvärlden är väl en verksamhet!??Jag gillar också bloggandet, även om jag kommer in i perioder jag funderar på att lägga ned eller ta paus. Den längsta pausen jag haft är nog cirka ett halvår. Bloggen för mig är ett forum att få sätta mina tankar på pränt, jag har alltid gillat att skriva. Dessutom är det kul med den kontakt med får med andra genom kommentarerna!

2008-12-13 @ 11:26:14
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Mia: Så är det nog för mig också. Jag har alltid skrivit. Förr skrev jag dagbok och en hel del brev och långa mail. Men jag märker att bloggandet ersätter det där.

2008-12-16 @ 06:22:03
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback