Blommat i tre månader...
har den här fina orkidéen gjort! Det är helt fantastiskt! Modren fick den av våra söner till födelsedagen i slutet av september och nu tre månader senare lever den och frodas i högönsklig välmåga. Men min mamma har alltid haft gröna fingrar och fått alla växter att må bra och trivas. Tyvärr har inte gåvan varit ärftlig, i så fall har den hoppat över en generation och gått till dotterdottern, som också gillar att påta i jord.

Kommentarer
Postat av: Nina

Jag sägs ha gröna fingrar... men sedan mina orchidéer blommat länge och väl... så vegeterar de bara. Jag vill att de ska blomma igen!

Postat av: Cissi

Så vacker!

Jag har absolut inga gröna fingrar men mina orkidéer blommar flera gånger om året. Tror man ska "misshandla" dem lite i form av sparsamt med vatten. Det lyckas för mig!

2008-12-17 @ 18:10:54
URL: http://cissilina.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Mej oj vad vacker den är och kan tänka mig att din mamma är glad över den.

Tänk hur en del har gröna fingrar, medan andra inte har det.

Jag har inte heller lyckats så bra med många blommor, speciellt inte med orkidéer.

Trist för de är ju så vackra.

Men det kan ju också bero på att jag har fönstret bara åt ett håll i lägenheten, och det är bara sol på morgonen.

Ha en bra fortsatt kväll och dag imorgon.

Kram

2008-12-17 @ 20:53:23
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Inga M

Nina: Jag tror att Du helt enkelt är för snäll mot blommorna och vattnar för mycket. De här ska visst svälta ordentligt för att blomma igen.Cissi: Exakt så, det tror jag är rätt strategi. Fast jag orkar inte hålla ordning på olika krukväxters behov så det blir bara ovanligt torktåliga som överlever hos mig.Ingermaryissa: Det här är ett österfönster. Det är rätt gynnsamt för blommor tror jag. Det blir ljust men inte brännande sol. Modren är jätteglad över den vackra blomman och alla uppmärksammar den.

2008-12-18 @ 06:11:40
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback