Agenda

Lite framförhållning då:
I morgon fredag avslutning på skolan med dans i sporthallen.  Julkramar och små paket till alla barn och godjulönskningar!
Lördag tyska goda vänner anländer till en av stugorna.
I övrigt under helgen: julförberedelser av alla de slag.
Måndag; dotter och barnbarn anländer till den andra stugan
Tisdag; sönerna kommer, förhoppningsvis med samma tåg på em.

Jag ser fram emot helgen med tillförsikt! Roligt att alla barn kommer hem! Och barnbarn!

Kommentarer
Postat av: Killfröken

Jag tycker att det här blir så tråkigt att diskutera. Så mycket fokus på det negativa och inte det positiva. Vad spelar det för roll vilka lärargenerationer som är bäst? Kan vi inte bara nöja oss med att konstatera att lärarstudenter idag och lärarstudenter förr fick väldigt olika utbildningar och att de därmed också antagligen blir bra på olika saker?Förresten så är det numera obligatoriskt för alla att läsa läs- och skrvinlärning om man ska arbeta i grundskolans tidigare år, på fritids eller på förskolan. Visserligen bara 15 HP men ändå...Jag anstränger mig mer och mer på att se det positiva har jag märkt. Det negativa klimatet i skoldebatten börjar påverka mig känner jag. (Om jag tog i för hårt tidigare under dagen så ber jag om ursäkt.)Det som stör mig nästan mest är den pessimism som finns på lärarutbildningen. Jag vet så många lärarstudenter som gnäller... (Jag säger inte att din kontkat gnäller, men mina kalsskamrater gör det.)Hur kan man någonsin bli en bra lärare om man redan under utbildningen bestämmer sig för att allt är skit och att det var bättre när man kanppt ens var född?Tack för idag, våra kommentarsutbyten har lärt mig en hel del.

//Killfröken

Postat av: Inga M

Killfröken: Det skrivna ordet blir liksom tuffare än när samma sak sägs muntligt och Du tog ut svängarna i Din argumentation, men jag är absolut inte arg. Det var lärorikt för mig också. Jag förstår bättre hur det är att vara lärarstuderande numera och jag kan förstå hur det är att kämpa och satsa till en utbildning och samtidigt mötas av så mycket negativt i media och annorstädes. Jag vet att många ger upp på vägen och hoppar av sin lärarutbildning och det är synd. För vi behöver Er på skolorna. Det skulle vara förfärligt att endast ha lärare i femtioårsåldern på jobbet. Blandat är bäst och i praktiken ger och tar vi av varandras kunskap, i alla fall på min skola.Du måste gå in på Alltiallons blogg och läsa hennes inlägg om Flumpedagogik och lärarutbildning. Hon är också lärarstuderande. Jag har länkat i ett inlägg här nere under Agenda-inlägget.Jag vill bara avsluta min kommentar med att säga att lärarjobbet är det i särklass roligaste jobb man kan ha när det funkar. Jag är glad att gå dit varje morgon till min fantastiska klass och träffa elever, föräldrar och kollegor. Du verkar ju ändå i grunden vilja se det positiva i det hela och det gör Du alldeles rätt i. Med den inställningen kommer Du att bli en bra lärare. Sen kan man alltid diskutera skolpolitik, men det är ju en annan femma.2008-12-19 @ 06:04:08
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Skönt när julen väl kommer, allt julstök är avklarat och sen bara få njuta av tillvaron med de sina. Men kommer nog att skänka dej en tanke eller två.....

2008-12-19 @ 15:44:08
Postat av: elena cn

Vad roligt för dig att alla barn och barnbarn kommer:) Nu har mitt julov börjat och det blir lagom mycket julstök och dessto mer familjär samvaro till helgen.En toppen 4:e advent!

2008-12-19 @ 20:15:44
URL: http://elenassida.blogg.se/
Postat av: Inga M

Ingrid: Jag kommer ju i alla fall att sitt där och tänka på Dig på julafton! :-)) Och några till!Jag har mailat till Dig.

Ha det bra! Och tack en gång till för hjälpen med låret och bogarna.

2008-12-20 @ 00:42:54
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback