25:e dec 08

Idag är det juldagen 2008

Förmiddag grillutflykt ner till sjön med dotter och barnbarn + tyska gästerna och son Ingen snö men vackert väder.

Uppdaterat kl 22.30 med eftermiddagsbilder.Några var lite halvsjuka så där.
Barnbarnet M upphäver tyngdlagen ser det ut som.

Eftermiddagen rådjursjakt bara jag o gubben med Oskar taxen och den nya pejlen. Fungerade jättebra. Bilder senare här nedan.

Uppdaterat kl 22.30 ungefär med resten av dagen:


Vi gick ut på en jakttur med taxen Oskar, jag och gubben. Mest för att det var så fint väder och för att testa den nya Garminpejlen på honom också. Den funkar på stövaren Jazz det vet vi.


Det är helt fantastiskt! Man får en karta och på den ser man precis var hunden har gått och var han för tillfället befinner sig. På en annan sidan kan man se exakt riktning åt honom till och exakt avstånd på metern när.  Och vi behövde den verkligen idag. Han fick till slut upp ett rådjur och det drog iväg förbi Signebyn bortåt Signebytorpet och runt där. Vi kunde förhindra att han kom ut på stora vägen och blev påkörd.

Här är Oskar innan han fått upp. Han börjar söka lite vidare nu, det är helt ok när vi går och riktigt bra om vi sitter still. Han jagade en och en halv timma idag och hade gärna fortsatt längre om vi inte hade kopplat honom. Det var rådjur han jagade på. Vi såg ett men det var inte det han jagade på.
Kolla kotten som sitter inkilad här i grenklykan! Hackspettar har verkligen verktygstänkande, smarta pippin! Och på ett ställe till här nedan. Här har han till och med bemödat sig att hacka en smal ränna i barken som passar precis att klämma in en kotte i så att det ska gå att få tag på fröna.Mellan varven den här dagen har vi bara umgåtts med barn och barnbarn och ätit rester från igår.

Kommentarer
Postat av: Gisan

Härliga utomhusbilder! Trivselkänslan sprider sig ut genom bildskärmen här. Kramar...

Postat av: anne

Menar du att du kan kontrollera vart hunden går med pejlen? Eller att ni kan galoppera efter och hitta honom var han är?Jag gav min man en GPS i julklapp, jag gav upp till slut..Han går och kör vilse vart han än ska, sedan ringer han mig och frågar var han är...

2008-12-26 @ 10:39:13
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: britten

vilka underbara utflykter min vän...

2008-12-26 @ 10:44:37
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Inga M

Gisan: Det är fantastiskt att få ha alla barn och barnbarn här under julhelgen. Det var så länge sedan sist.Anne: Nej man kan inte styra hunden. Vi kan se exakt var han befinner sig och i vilken riktning han rör sig, ¨så vi kan genskjuta honom innan han kommer ut på väg. Bra med en GPS på gubben! Det kanske fler skulle behöva ha! Åtminstone före jul. Då tenderar ju gubbar att liksom avvika hemifrån i olika rävärenden.Britten: Skönt att försöka komma ut under julen. Det blir ju mycket innesittande annars.

2008-12-26 @ 11:11:03
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: anne

Rävärenden! Hahahaa!

2008-12-27 @ 20:40:51
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Ja, det är ett användbart uttryck!

2008-12-27 @ 22:32:07
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback