Sthlmresa - Hotell Scandic Sergel Plaza


Hotell Sergel Plaza var en ny erfarenhet för oss. När sonen bodde på Kungsholmen så bodde vi på Amaranten men nu valde vi alltså detta istället eftersom det blev nära hans nya bostad bakom Kulturhuset vid Sergels torg.

Entrén är rakt in i restaurangen liksom. Det ger ett gyttrigt och trångt intryck. Receptionen blir också en rätt trång gång när det är många som ska checka ut och in samtidigt. När man sitter här och äter så får man känslan av att sitta i hallen på  något sätt. Kan inte låta bli att tänka på Amarantens himla snygga och rymliga entré.

Ljuset uppifrån de stora välvda takfönstren var trevligt, det gav intryck av innergård, atrium på något sätt. Hade kunnat bli en tjusig entré och bar om man struntat i att göra det till restaurang också. Bra med gratis tillgång till uppkopplat internet med två datorer och lite ombonat ordnat med det. Även gratis internet för medhavd dator om man vill det. Bra!

Bemötande och service var suveränt! Alla var trevliga och hjälpsamma både på boknigen och på hotellet. Stämningen bland personalen verkade avslappnad och glad. Sånt påverkar gästerna. (Enda undantaget var den unga dam som dängde tillbaka växeln i bordet när hon tyckte sig få för lite dricks i baren. Ok det var säkert för lite med Stockholmsnorm mätt, men vi hade inte särskilt dåligt samvete för vi hade gett alldeles för mycket dagen innan. Sedan måste man nog också som anställd kunna ha överseende med att gäster från landsorten eller från andra länder inte är helt uppdaterade på vad som råkar gälla i just Stockholm och det finns ingen skyldighet att lämna något alls utöver det som står på notan) .


I entrén på hotellet fanns lite kitschiga figurer med kopior av Sergel. Jag hoppas det var kitschigt tänkt för det var intrycket.


Rummet (217) var jättefint och rymligt. Men sängarna en katastrof; stenhårda. Vi bor ju på hotell ibland och har en del erfarenhet sedan några år men vi har aldrig haft bekymmer med detta. Efter en natt här var vi rätt mörbultade och hade ont i ryggen. Det hade inte gått att ligga här två nätter till så vi bad att få lite mer madrass. Det fick vi också och det blev acceptabelt, om än inte bra. Vad vi däremot inte fick, var påfyllning av choklad och Ramlösa i rumsbaren, trots påpekande att det var slut.


Vi hade fin utsikt från rummet mot Brunkebergstorg. Stockholm är vackert tycker jag. Det finns vatten och grönt till och med så här centralt. Vi kommer att bo här igen tror jag om sonen bor kvar. Det tar 30 sekunder att gå till hans lägenhet runt hörnet.


Så här fundersam såg gubben ut sista dagen när han betalat räkningen. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback