Töcksforsshopping - vindoverall, nja eller nåt!

Eftersom jag är så infamt okunnig i klädbranschen så vet jag ju inte ens vad saker heter numera. Jag har slutat fråga så där direkt sedan jag åkte på blåsningen med walkingskorna för ett par år sedan. Inlägget om det äventyret syns en bit ner i på den här länken.  Eller direkt om man söker på walkingskor i sök här på höger sida om blogginläggen.
 
http://inga.blogg.se/m_042006.html

Mina barn har också i färskt minne när gubben och jag klev in på en trendriktig musikapparatförsäljningsbutik i residensstaden och frågade efter en grammofon !!  (Vi skulle ha sagt stereo.) 

Alltså frågar jag inte längre utan letar opp något som ser ut att motsvara det jag vill ha och sedan står jag där som en 3-åring, pekar och säger
- Den där!

Idag har jag varit i Töcksfors gränsköpcenter (mot Norge har vi gräns) och jagat en stackars ung man efter väggarna i sportaffären. Allting hänger ju högt uppe på väggarna i sportaffärer. Verkar vara en personalkrävande och dyr förvaringslösning såvida man inte tillhandahåller stegar eller klätterväggar till kunderna. :-)

Först ville jag prova skor utan att köpa, för här gäller att tänka till så att det blir rätt skor.  Mina fötter är lite kinkiga. Med de stenhårda gåskor jag nu har, så går jag i vägkanten för att det inte ska bli så hårt, eller på byvägen mitt i vägen där hästarna går och trampar upp så det blir mjukt underlag. Den här gången var det en sympatisk gosse på Sportringen som med en ängels tålamod plockade fram det ena paret efter det andra, fast jag deklarerade att jag inte skulle köpa just den här gången.

Sen råkade jag springa på en turkos vindoverall och då började ögonen vinda förstås. (Det var inte meningen att vara vitsig!!) Fast jag vet inte om det heter vindoverall, den är i alla fall helt regntät och känns som kraftigt tyg och borde alltså också vara vindtät. Benämningen kanske är anglofierad till "Windbreaker" eller "Rainbreaker" eller nåt sånt.

Så jag vet inte vad jag har köpt.  Men det är turkos jacka med huva (avtagbar) och grå byxor. Det är märke Didriksson och passade mig perfekt. Det var nog nödvändigt med det här inköpet även om det kom till lite spontant. Nu när jag försöker komma ut och gå en rejäl sväng varje dag så orkar jag inte hålla på och dra min enda regntäta overall fram och tillbaka mellan skolan och hemmet varje dag. Priset var också rimligt: 800 kr för jacka och byxor.
image1841
Jag fick lov att publicera bild på den vänlige och överseende unge mannen i butiken.
-Hej förresten om Du läser det här!
Nu ska jag ut och gå i min nya overall innan jag anträder färden till brasserie Gränden för en bättre middag (vildsvin!) med Nordmarkens Stövargille.

Det blev en nostalgitripp också i Töcksfors köpcenter. Jag fick se en gammal bekant i ett skyltfönster: Bobby car!!
Vi hade en när barnen var små. Den var oerhört plågad inne och ute, också med kärra. Men finns fortfarande kvar i fullgott skick. Inget biter på Bobby car, varken ålder eller hård behandling. (Jag har inte betalt för att skriva det!!)

image1842

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården

En turkos vindoverall är inte dumt! Det hade passat även till mig.

Postat av: fredrik

hej inga, det är killen på bilden hehe

2008-04-18 @ 22:00:30
Postat av: Inga M

Nina: Turkos har alltid varit min favvofärg. Synd att den är modern så sällan. Men nu har jag lite flyt verkar det som.

Fredrik: Kul att Du hittade bloggen!

2008-04-18 @ 23:24:04
Postat av: Cissi

En vindoverall är bra att ha. Snyggt med turkost, det är min favoritfärg!

Hoppas middagen var god!

2008-04-19 @ 10:11:10
URL: http://cissilina.blogg.se
Postat av: Inga M

Cissi: Min också, så jag har lite flyt nu. Middagen var god! Det var mycket hög stämning och vi fick träffa människor som vi känner väl men inte träffar så ofta.

2008-04-19 @ 10:43:33
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Marie

Hahaha...ibland får du verkligen till det..;-)). Jag riktigt ser din "strategi" framför mig när du är ute och handlar..;-)).

2008-04-19 @ 12:43:22
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Noemi

Åh, bobbycar!!! Vad de håller! Vi har en röd, en blå och en grön. Mycket älskade.

Bra med vindoverall. Så vitt jag vet är Didrikssons bra.

2008-04-19 @ 15:19:12
URL: http://bokklubbens.blogg.se
Postat av: Gisan

Åh det känns som det var igår som sonen åkte runt på sin Bobbycar. En av de bästa "leksaker" som någonsin gjorts. Kramar...

2008-04-19 @ 19:57:25
URL: http://gisans.blogspot.com/
Postat av: IT-mamman

Hej Inga! Vad roligt att kika in här! Du verkar vara en lärare med glimten i ögat. En som raggar upp butikspersonal... Och så hittade han hit! Oj, oj..

2008-04-19 @ 22:19:52
URL: http://itmamman.wordpress.com
Postat av: Lotten

Bobbycar är verkligen en klassiker. Det var nog ett av de bästa köpen vi gjorde till barnen, otroligt flitigt använd. Och saknad när den flyttade upp på vinden.

Vilka fina vårbilder. Märks skillnad nu!

2008-04-20 @ 13:34:50
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Inga M

Marie: Ha ha, det är inte mycket att se, en sån här förvirrad kvinna!

Noemi: Första Didrikssonplagget här i huset så vitt jag vet. Den känns väldigt bra.

Gisan: Absolut bäst!

Itmamman: Ha ha, Jag tror att Du har missuppfattat något här. Det var alltså vindoverallen jag fick med mig hem och inget annat!

Lotten: Jag undrar hur många generationer en Bobbycar klarar? Minst två i alla fall.

2008-04-20 @ 21:58:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback