Pojkar missgynnas i skolan??

http://www.aftonbladet.se/debatt/article2287855.ab

Anders Källström på någon Västsvenska handelskammaren klagar på skolan. Den missgynnar pojkar menar han.
Jag tror att han svamlar, inte för att jag till varje pris måste försvara skolan. Men det verkar i alla fall inte som om skolan misslyckas med att lära pojkarna för livet. De ser inte ut att få några bestående men av det hela om man ser på fördelningen av makt och medel i samhället.

Alltiallon skriver om det här väldigt klokt på sin blogg, länk här bredvid på min länklista.

Däremot kan jag hålla med om att skolan inte tillräckligt uppmuntrar eget företagande. Jag skulle gärna se att  yrkesutbildningarna på gymnasiet  kunde kombineras med antingen studier för högskolebehörgihet eller studier i eget företagande. Det är ju många av dem som utbildar sig till snickare, rörmokare, lastbilschafförer exempelvis där som vill, och kommer att, ha eget företag strax efter utbildningen. Det vore smartare att ge en valfrihet där  istället för att tvinga på alla en högskolebehörighet som rätt få kommer att utnyttja.

Kommentarer
Postat av: britten

Så rätt du har i det du skriver i dag....Ha en fin kväll

Postat av: S

jag håller med dig....tror inte det är ngn större fara för de här pojkarna...fast vem vet...förut var flickorna duktiga men dåliga att ta för sig, ngt pojkarna var bra på. Om nu flickorna lär sig att ta för sig oxå......;)

2008-04-21 @ 21:03:22
URL: http://livelifetoitsfullest.blogg.se
Postat av: Inga M

Britten: Tack!

S: Det vore inte en dag för tidigt, det finns mycket att ta igen!

2008-04-21 @ 22:27:55
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Anonym

Klokt sagt. Det är väl en av de mest knepiga dlear som införts i gymnasieutbildningen. Högkolebhörigeht till alla. Som ändå vet att de kommer att ägna sig åt annat i livet.
Och jag känner mig lugn för att pojkarna kommer att klara sig framöver också!

2008-04-21 @ 22:28:31
Postat av: Inga M

Anonym: Det måste vara ett av de största slöserier i modern tid att tvångsutbilda så många till något som de inte bett om eller sökt till egentligen. Jag tror mer på min idé med bra yrkesutbildning, frivilligt kompletterad med antingen högskolebehörighet eller utbildning i eget företagande.

2008-04-22 @ 22:39:11
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Lotten

Klokt sagt!

Ang. argumenteringen så skiljer den sig en del från debatten om högskolan och varför inte tjejer väljer teknik. Det sägs att den är för teoretisk och att om man bara gjorde den mer erfarenhetsbaserad, tillämpad, projektbaserad etc så skulle den locka fler tjejer.

Har du kollat in förslaget om Yrkeshögskola som kom helt nyligen?

2008-04-23 @ 19:09:42
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Inga M

Lotten: Jag vet inte så mycket om ämnet teknik i skolan eftersom jag undervisar små barn, men det jag vet är att matten är alldeles för teoretisk. Den är mest ett sifferflyttande och väldigt lite praktik / experiment.

Ang förslaget om Yrkeshögskola så har jag inte sett det men det låter på rubriken som en klok idé.

2008-04-24 @ 04:40:12
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback