Om oro i svenska skolor!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2270060.ab 

Det skrivs i Aftonbladet om oron i svenska skolor. Lagen som ger lärare rätt att beslagta mobiltelefoner har inte haft särskilt stor betydelse skrivs det. Och jag tror inte heller att det räcker för att förhindra att skolan kan bli ett reservat för dåligt uppförande och elakheter. Det behövs mer än detta.

Kommentarer
Postat av: Gisan

Det behövs uppbackning hemifrån också. Kramar...

Postat av: Tessan

Jag tror inte heller att detta räcker. Det hänger troligtvis väldigt lite på de tekniska prylarna om barnen känner oro i skolan. I Stefans klass har de frångått regeln (lite skumt också eftersom jag skrev på ett regelpapper i början läsåret)att de
inte får ha mP-3spelare och mobiltelefoner. Nu får de ha dem men bara med vissa restriktioner. För Stefan har detta dock fungerat kanon eftersom han jobbar mycket bättre (speciellt matte) om han får lyssna till musik...

2008-04-24 @ 08:01:47
URL: http://flowerroad.blogg.se
Postat av: Inga M

Gisan: Det är hur viktigt som helst!

Tessan: Du har säkert rätt att oron har annan grund än de tekniska prylarna. Men det är bra att lagen ger lärare och föräldrar rätt att komma överens om ett omhändertagande av dem när det behövs och man är överens. Men regler som inte fungerar bra ska man kunna ändra på efter att ha resonerat om saken. Då blir det nog bäst. Roligt att Stefans skoljobb underlättas med musik. Så är det för en del barn. Musiken kan säkert bli ett skydd från andra störande ljud.

2008-04-24 @ 18:00:20
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Lotten

Var det inte dessutom så att rätt många redan tillämpade detta? Men visst behövs det hur mycket mer som helst för att lugna ner i skolan.

2008-04-24 @ 19:42:03
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Inga M

Lotten: Jag tror absolut att det måste finnas fler möjligheter att ta itu med bråk och elakheter. De får inte få fotfäste i elevgrupperna och bli kutym.
Skolverket har tyvärr följt med neråt i spiralen och anser att man får acceptera ett hårt språkbruk mot varandra med fula tillmälen och då vet jag inte hur vi ska kunna bekämpa dem ute i skolorna.

2008-04-25 @ 06:22:44
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback