Mera "logg" - mindre "web"!

Har tappat bort lite av log i min blogg ett tag. Det har varit mycket web liksom.

Har en sån där njutbar dag framför mig. Gubben är deporterad till hotell Norlandia för något politiskt evenemang med en massa folk inblandade. Han försvann hemifrån för någon timme sedan iklädd slips  Ja, inte enbart slipsen förstås, det skulle kanske ha väckt ett visst uppseende även om det är en hel del show i vårt normala vardagsliv.  Det var skjorta, manchesterkavaj och jeans också, men för honom är det fortfarande en tröskel att komma över, att ha slips, så det kräver en berömmande insats från min sida. 

Och det betyder att dagen breder ut sig framför mig i lugn och stilla frid: Ska göra en större beställning till min klass inför höstterminen och tvätta veckotvätten och hälsa på modren. Sent i eftermiddag ska vi gå med goda vänner och se på ett hus som de eventuellt ska hyra framöver.

Arbetsveckan som ligger bakom mig har varit rätt hektisk, har slocknat direkt efter jobbet varje dag i stort sett och sovit någon timme. Men somnat ändå utan vidare när det varit sovdags. Gubben ärvde ju min förkylning men ändå tvingats jobba långa dagar. Huset har långsamt förfallit med andra ord.

Jag tog tag i det igår inför att vi hade gäster på lite mat. Det blev soppa och risgrynskaka för 8 pers sammanlagt. Vi åt, svettades och stimmade en stund, men gästerna fick gå hem tidigt. Det var avtalat innan eftersom gubben skulle upp tidigt här. Det var typiskt soppväder igår lördag.

image1823
Det var lite lätt snöstorm igår som sagt. Jag räddade de stackars nyplanterade penséerna under en mängd byttor av olika slag runt om i trädgården. De klarar ju egentligen snön men nu ville jag inte se dem pinas mer. Blev lite av patetisk installation över det hela ser jag! :-)

Soppan gjorde jag på älgfärs som bryntes, i med mycket lök och sedan finskurna soppgrönsaker och lite tomat  och senap och lite potatis och rejält med vitlök och buljong förstås. Den går alltid åt i mängder och räckte inte i går heller egentligen fast jag gjorde mycket. Soppan smakar alltid bra när det är kallt ute och blåser, för man blir så varm av den.  Fast det tar himla lång tid att göra den med allt skärande och brynande. Efterrrätten var en älskad gammaldags rätt som vi också gillar; risgrynskaka, Den serverade vi med nykokt hallonsylt och vispgrädde och glass. Den tog också nästan slut! 

Stockholmssonen ringde. Han hade packat undan datorn och skulle resa till Milano i natt för jobbet. Han ville att vi skulle kolla vädret i Milano fram till onsdag på nätet så att han kunde välja rätt kläder. Det var visst något med fotboll där och han kanske, kanske skulle få göra en intervju med Zlatan. (I så fall skulle jag vilja veta hur man kombinerar en fotbollskarriär med föräldraskap.) Vädret i Milano fram till onsdag är så¨där 10 - 15 plusgrader, växlande regn, moln, sol kan jag meddela om nu någon mer får för sig att åka dit.  Norra Italien är ju ´populärt verkar det som, Rolands systerdotter och man kom hem från Gardasjön igår natt. Sonen kommer i alla fall att bylta på sig, fotboll är kallt att se och han är en frusen typ precis som sin mor.

Kommentarer
Postat av: Marie

Stockholmssonen gjorde helt rätt! Här är det snöblandat regn just nu :-(. Jag tog min vanliga morgonrunda, men det var inte direkt skönt så jag lyckades att springa något fortare än vanligt...;-))

Postat av: Gisan

Soppan doftar gott ända hit :-) Kramar...

2008-04-13 @ 10:19:26
URL: http://gisans.blogspot.com/
Postat av: Helena

Här skiner solen men snö hade vi igår morse men den smälte ju sanbbt i regnet som kom efter. Måste vara roligt att kunna servera vilt.
Visst är det märkligt att hur mycket soppa man än gör så tar det alltid slut?

2008-04-13 @ 11:55:19
URL: http://gutta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback