Lilla Engla är död

Jag tvekade länge att skriva om det på bloggen. Men måste nog ändå. Det är så ledsamt och så sorgligt, men ändå väl att allt är uppklarat. Att kastas mellan hopp och förtvivlan och inte veta måste ändå vara det värsta. Stackars lilla flicka och stackars föräldrar och alla andra runt omkring! Hur ska man kunna leva med den grymma vetskapen om vad som hänt? Och ta till sig sanningen bit för bit om vad som hänt.

Ser i tidningarna att man nu publicerar bild och namn på mördaren. Jag granskar hans ansikte och försöker se spåren av ondska. Det borde synas något speciellt där på en människa som är kapabel att döda ett oskyldigt barn.  Men jag ser inget förstås. Han skulle kunna vara vem som helst.

Försöker ändå begripa hur det kan vara så här, men finner inga svar. Gubben står bredvid här och talar i långa upprörda ramsor om vad man borde göra med en sådan man, men det ska jag inte skriva om här. Ett helt folks vrede vänds nu mot en man och han får personifiera det onda i världen. Jag önskar att jag kunde finna något försonande men det går inte. Det finns nog tyvärr människor som ska hållas inspärrade under mycket lång tid så att de inte frestas att ge utlopp för sina hemska drifter.

Kommentarer
Postat av: Mia

Jag instämmer i dina tankar, en avskyvärd handling som inte går att förstås hur någon mänsklig varelse kan utföra! Det finns förstås inget försonande med handlingen.

Postat av: Marie

Jag tror att jag håller med Gubben din...för jag vågade inte skriva om vad jag egentligen tänkte. Jag gjorde också som du...tittade efter ngt ont i mördarens ansikte och kunde till min stora sorg konstatera att han såg snäll ut...

2008-04-14 @ 07:14:29
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Nina på Johangården

Jag kan inte förstå hur man kan få för sig att mörda någon, oavsett om det är barn eller vuxna. Fy sjutton för den mannen!

2008-04-14 @ 08:15:09
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Orden räcker inte till. Det är ofattbart att det kunde och fick hända. Man känner en oerhört djup sorg och medkänsla med familjen.

2008-04-14 @ 08:26:03
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: Åsa

Jag håller med din man i hans tirad, men det man får hoppas på, är att det dröjer lääänge innan han kommer ut bland "vanligt folk igen".
Skönt dock, att Pernillamordet får en upplösning, det skedde alldeles i närheten där jag bor och man har varit rädd att gå då man vetat att en mördare gått lös.
Ha dé!

2008-04-14 @ 09:16:55
URL: http://tantraffas.blogg.se
Postat av: Bloggblad

Min son sa att fångar som gjort nåt mot barn brukar få det extra hett om öronen på fängelser... men den här karl måste ju vara sjuk. Innan dom behandlar honom för det, borde han kastreras. Jag är stenhård där - har man förgripit sig och förstört hela livet för andra, har man ingen rätt till nåt sexliv.

2008-04-14 @ 10:34:21
URL: http://bloggblad.blogspot.com
Postat av: kicki

Har suttit här och tittat på presskonferensen som tv 4 hade kl 10.00..Mina tårar trillar och jag har svårt för att sluta, detta berör så fruktansvärt, vad hon skulle varit rädd lilla Engla, ett litet oskyldigt barn på 10 år. Bara för att detta äckel hade lust just då..Och stackars familj som är drabbad.. Nej nu skall jag försöka att samla ihop mej och putsa fönster istället, det måste verkligen göras, vi får hit delar av min mans personal på fredag och en av männen är allergisk,,,vi som har så mycket djur...här gäller det att putsa på...
Ha det bra, förresten J-O med fru bor alldeles i närheten av oss...
Din adress tilll expressenbloggen, kan man få den..

2008-04-14 @ 11:18:57
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Gisan

Jag finner inte ord för det hemska han har gjort. Jag förstår inte hur man kan leva med så hemska handlingar på sitt samvete. Kramar...

2008-04-14 @ 18:01:07
URL: http://gisans.blogspot.com/
Postat av: Inga M

Mia: Det är naturligtvis en mycket sjuk person, men med den sjukdomen, aktiv eller latent så ska han nog inte gå lös.

Marie: Tydligen vittnar en hel del människor om hans hjälpsamhet och snällhet. Det verkar vara en dold sida det här våldsamma. Vem kan man lita på? Och vem kan barnen lita på? Jag hör att detta har varit uppe till diskussion i en hel del klasser idag. Barnen är oroliga, det är de från 9 år och uppåt som funderar verkar det som.

Nina: Nej, spontant känns han som ett monster.

Nicoline: Man hoppas att familjen ska ha stöd i varandra att ta sig igenom detta.

Åsa: Jag vet inte om jag tycker att han någonsin ska komma ut, åtminstone inte med sin sexualdrift i behåll.

Bloggblad: Jag är böjd att hålla med Dig. Hans sexdrift har ställt till alldeles för mycket tragedi och elände. Med den i behåll ska han nog inte gå lös.

Kicki: Det är svårt att inte bli berörd när det gäller barn. Det hemska är att såna här dåd verkar trigga igång mer våld och utlösa latent aggressivitet.

Adressen till min Expressenblogg finns på min länklista. Jag kan den inte i huvudet.

Gisan: Det lär ju vara det svåraste med behandlingen av såna här brottslingar, att konfrontera dem med sina egna handlingar och ta ett känslomässigt ansvar för dem.

2008-04-14 @ 18:13:48
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: josephine i bryssel

tänkt som du också... skrivit mkt kommentarer hos Hedgehog och hos Beerbelly... men inget i min egen blogg; Tycker inte om att skriva om tråkigheter
:-(
och alla andra skriver nog ändå.

2008-04-15 @ 15:13:51
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Ninni

Ja många är nog fruktansvärt upprörda..inklusiva mig själv.
Det har nog slunkit ur en hel massa elakheter ur mig med!
Men det är så fruktansvärt ofattbart och onödigt..stackars stackars föräldrar.

2008-04-15 @ 22:04:17
URL: http://www.ninni.blogg.se
Postat av: Inga M

Josephine: Mordet på Engla har engagerat svenska folket på ett speciellt sätt. Det har lämnat mycket ångest och rädsla efter sig. Barnen på skolan pratar om det och undrar exempelvis. Kan det hända här hos oss också? Inte de minsta barnen men lite äldre.

Ninni: Ja, det här som hänt Englas föräldrar är det värsta som kan drabba en människa.

2008-04-16 @ 05:24:44
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback