Köp amerikanska fastigheter och broar o sånt!

Det var i korthet de ekonomiska råden igår kväll på informationen: Satsa på fastigheter och broar och vägar och sånt och USA var bra för det ligger lågt just nu och kommer att gå upp fast ingen vet när. Asch, jag skojar lite, så enkelt var det inte. Det finns en massa alternativ.
image1838

Jag var alltså på Actainformation igår kväll, några våningar upp i Hotel Norlandia i Årjäng, i något litet konferensrum som känns som en holk på utsidan med FÖNSTER RUNT!  Alla som känner mig vet vad det innebär för mig att sitta i en holk högt upp med fönster runt om.
(Utsikt mot E18!)

image1839
(Åt det här hållet ska torget bli, ungefär. Det där röda fina huset ska bli turistbyrå tror jag.  )

Jag satt där och försökte se avslappnad och cool ut. Men hur coolt är det att desperat stirra rakt in i koppen framför sig för att  intensivt låtsas att man inte alls är höjdrädd??  

image1840
Den lätt desperata blicken och sammankopplingen maffia - kapitalförvaltningsbekymmer kan  ha gett ett märkligt intryck, jag inser det nu efteråt!! Det var inte meningen att annonsera något slags maffiasamröre. Jag hade bara en stund över före sammankomsten eftersom jag inte åkte hem emellan, och ville fördriva tiden med en god bok. (Jag ska blogga lite om den här boken sen).

Vi var en, tror jag, medvetet blandad församling när det gällde ålder och kön. Bland de sista som kom var S. B. Han seglade in med en spejande blick över församlingen och muttrade något om att här sitter alla "rikmälingar " fast nu kommer det "en fattig en". Jag tror ju inte det var riktigt sant men mungiporna åkte upp i alla fall.

Den välskräddade kostymen och jobbresesolbrända näsan på den prydlige informatören skvallrade om att det går bra för Acta. Men också att man är mån om att göra ett gott intryck på sina kunder. Vilket är mer än man kan säga om bomb-KPA och SPP och en del andra suspekta företag som jag gett förtroende att förvalta mina surt förvärvade pensionspengar. Det skulle kännas som en trevlig omväxling att bli lite fjäskad för i de här sammanhangen.

Acta sysslar med att hjälpa folk att placera sina kapital / sparpengar så att de ger bästa möjliga avkastning. De har en aktiv kundkontakt flera gånger om året oavsett, varnar om det håller på att gå galet med kapitalet och ger råd om omplaceringar. Det kan till exempel vara så att man kan sätta en summa pengar på infrastrukturfond, en fond som har sitt kapital i broar och vägar med avgifter. Eller i en fastighetsfond i USA, eller en hegdefond ( mer blandad placering än en vanlig aktiefond) eller en indexobligationsfond (satsar på råvaror / valutor och så) En klok dam (förstås!) frågade om det kostade något. Jo då det gjorde det: Om man köpte en andel på 50.000 SEK i en indexobligationsfond så blev det 4 % köpavgift på den.  Om man istället satsade i en fastighetsfond så var det en engångsavgift på 2% och sedan en förvaltningsavgift på 0.35 % per år om jag fattade rätt nu.  Och man pratar om avkastningar på så där 7- 9%.

Asch, det får gärna kosta tycker jag, men då ska avgiften i alla fall vara mindre än avkastningen.  Fattade Ni piken nu KPA och SPP??

Jag tror att jag vill ha en bro! Fast den blir nog väldigt liten förstår jag.  :-))

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja det var Acta ni var på..vi har fått jättebra hjälp av dom. Vi tyckte mötet kändes bra och vi har placerat pengar..ja nån bro tror jag det blev..haha!

Ha en skön helg..kramen

2008-04-18 @ 07:35:25
Postat av: Gubben

Ibland undrar jag varför de försöker pracka på oss sina fantastiska investeringsmöjligheter - i deras ställe skulle jag, självisk som jag är, håll käft och istället investera själv...

Postat av: Pierre

Hej.
Jag har bestämt mig för att bloggen kommer att finnas kvar.
har länkat den ifrån hemsidan.

2008-04-18 @ 14:08:52
URL: http://www.teamnappet.se
Postat av: Inga M

Anonym: Ja, det var Acta. Fast jag vet inte varför jag blev inbjuden till den här lilla församlingen. Jag känner mig inte kvalificerad genom något gigantiskt kapitalinnehav. Det var förtroendeingivande. Vi får se.

Gubben: Men det är klart att de gör, investerar själva alltså. Och jag är tacksam för råd.

Pierre: Va trevligt att bloggen också blir kvar. Man kan ju ha båda delarna.

2008-04-19 @ 00:08:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback