Klass 9A den 8:e april

Ytterligare ett avsnitt av klass 9A har jag sett. Jag har lyckats följa hela serien tror jag, vilket är ovanligt och jag lever mig in i varje avsnitt.

Funderingar idag:
* Ytterligare en elev som berör ens hjärta, Liue, föräldrar som inte ens orkar komma ihåg en elevvårdskonferens. Eller var det föräldrar?

* Funderar återigen om insatserna från de här lärarnas sida ligger inom ramen för en vanlig arbetsinsats eller om man räknar med att de ska använda en hel del fritid också? I så fall är serien inte något exempel på lösningar på skolans problem med barn som ej når målen. Återigen; skolan måste vara så organiserad att det går att sköta den med normala arbetsinsatser från lärares och skolledares sida.  Och utifrån normal utbildning av lärare.

* Jag gillar när Stavros säger:
-Jag tycker om Er!
Det går rakt till hjärtat på mig. För det är ju det man gör som lärare. Man lever med sina elever som jag gör nu 5 timmar varje dag, dag efter dag och vi blir ett team som kämpar tillsammans. Visst tycker jag om dem, var och en av dem på sitt sätt.

* Sen gillar jag att rektor har tid / lust / möjlighet / plikt att bry sig och kalla in lärarna till sig för att öppet diskutera upplägget runt de elever som ser ut att inte nå målen.  Det skapar teamkänsla i lärarkåren också.

Bilder och text från Spring -väst turen idag gör jag iordning i morgon!

Kommentarer
Postat av: Gubben

Lilla Liue, hans föräldrar visste inte ens om att han var "sjuk"... beklämmande!

Ja, härliga lärare. Jag imponeras kanske mest av att han delar ut kramar till sina elever...

Postat av: Marie

Jag håller med dig...det är inte frågan om att lärarna ska behöva arbeta ideelt för att få skolan att fungera. Någonting MÅSTE vara fel i organisationen om det är det som gäller nu... Visst kan jag gå med på att det behövs engagerade lärare, men några gränser måste ju också finnas annars har skolan som institution betraktat havererat helt.

2008-04-09 @ 14:05:44
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Helena

Ju mer jag läser på din blogg så inser jag att det hade varit bra att se denna serie...

2008-04-09 @ 21:40:55
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: Annaa M

Men ändå. Kan man kräva det av en lärare att han/hon ska tycka om alla sina elever? Är inte det viktigaste att hitta ett förhållningssätt där man accepterar alla för vad de är och inte visar sina antipatier. Jag begär ju t ex inte av min dotters svenskalärare att hon just ska tycka om, men jag vill att hon ska ge henne en rättvis behandling.

2008-04-10 @ 10:53:58
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Gubben: Ja, Liues öde berör.

Marie: Ett engagemang kan krävas från lärares sida men inte obetalt övertidsarbete, håller med.

Helena: Den är bra! Rekommenderas!

Annaa: Nej man kan inte begära att man som lärare ska tycka om alla elever. Det måste räcka som Du säger att förhålla sig schysst och neutral. Men med yngre barn tycket jag inte att det är svårt att göra verkligen tycka om alla barnen. Det blir så tydligt att var och en av dem verkligen kämpar för att vara alla till lags och göra alla nöjda. Men det kan vara annorlunda med äldre barn i värsta tonårstrotset.
Mina äldsta elevgrupper har bara varit 12- 13 år och då har det inte varit några problem att känna djup sympati för alla, var och en med sina svårigheter och bekymmer. Kanske värre längre upp i åldrarna jag har ingen erfarenhet.

2008-04-10 @ 19:53:50
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback