Kammaråklagare Niclas Wargren kommenterar....

mitt blogginlägg om "Oskadad av övergrepp?" längre ner i bloggen. Scrolla gärna ner och läs  hans kommentar som komplement till artikeln! Enligt åklagarens åsikt så har tidningsartikeln fått slagsida genom att man valt att utelämna de yttranden från honom som innehöll mer medkännande med offret i det här målet. Det är ju bra i så fall och det är ju bra att få ett tillrättaläggande. För som det framställdes i artikeln så var det definitivt ett märkligt sätt att se på saken från en åklagare i ett mål. Det är väl i så fall mer advokatens uppgift att försöka släta över och hitta ursäkter till ett brott.


Kommentarer
Postat av: Marie

Hahaha..din blogg får verkligen uppmärksamhet..;-)). Jag läste dessutom kommentaren och den var utförlig. Däremot är det nog så med bloggar och oss bloggare att vi inte behöver höra båda sidor...vi kan helt frankt tycka och tänka rakt ut i luften...och jag kan tycka att det är ganska skönt ibland.... Tyvärr är det väl så att om man är en offentlig person som dessutom uttalar sig i media så får man också stå ut med både snevridna artiklar och en massa bloggtyckare.. Däremot var det väl bra att kammaråklagaren också fick göra sin röst hörd här ute i bloggvärlden..;-)).

Postat av: Noemi

Jag läste och jag förstår hans synpunkt.

Det är inte lätt med media alltid. Vet den enda gången jag var med i mediabruset så var det nån som ville vinkla mig på ett sätt som jag tyckte var mig fullkomligt främmande. Men det passade bättre in. Jag vägrade bli vinklad så.

Det kan lätt bli fel...

2008-04-03 @ 19:16:46
URL: http://bokklubbens.blogg.se
Postat av: Inga M

Marie: Håller med! Bloggen får vara ett "egoforum" där åsikter möts utan att gå på "fotnötter". :-)

Kan nog också tycka att om man har ett jobb i blåsväder så kan man be att få se på en artikel innan den publiceras för att kunna rätta till felaktiga vinklingar och rena faktafel. Wermlandstidningen går alltid med på det och det utnyttjar vi alltid när någon i familjen har valsat omkring i rovdjursdebatten. Vi har lärt av sur erfarenhet vad enskilda reportrars tilltag kan få för konsekvenser!

Noemi: Ja, det går ju att värja sig ibland i alla fall och det är synd att inte försöka.

2008-04-03 @ 20:24:17
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: S

Oj, så intressant att han svarade. och han gjorde det ganska bra. Att media kan vinkla fel har jag oxå personlig erfarenhet av.

2008-04-04 @ 10:17:03
URL: http://livelifetoitsfullest.blogg.se
Postat av: Inga Magnusson

S: Ja, det var schysst att svara och ge en annan syn på det hela.

2008-04-04 @ 22:27:46
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Josephine i Bryssel

Expressen och Aftonbladet är lättlästa underhållande kvällstidningstramsor - vill man ha de nyanserade mera objektiva nyheterna som inte skriker chock och skandal på varannan rad - får man gå till de riktiga dagstidningarna.

Tur att vår demokrati inte är helT beroende av dessa två kvällsblaskor!?!

Jag köpte aldrig kvällstidningarna då jag bodde i S-e - det räckte med att se löpsedeln för att jag skulle börja svära över deras idiotiska sätt att "rapportera".
*Grrrr*

2008-04-05 @ 11:40:23
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Inga Magnusson

Josephine: Jag brukar läsa tidningarna över nätet och då blir det de flesta av dem. Men vissst är det hastverk i mycket av det som står där, dåligt kontrollerat och andrahandsuppgifter och direktavskrivna pressmeddelanden från parter.

2008-04-05 @ 23:58:09
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback