Internetcafé och Gränden! Agenda

image1843
Nu har vi fått internetcafé på vår lanthandel. Jag var där och provsurfade igår.  Det är ett försök för att se om det kan vara en bra idé. Jag tror att det kommer att bli väldigt mycket utnyttjat av exempelvis sommargäster, dels de som hyr våra hus, dels de som bor på Camp Grinsby. 19 kr för en timme konstar det och det är Side Walk. Det är roligt att se Side Walks internetsida. Där står att man har verksamhet i typ Berlin, Stockholm, Paris osv och så då i Sillerud. Känns som en världsmetropol.

image1844
Igår kväll var vi på Brasserie Gränden i Årjäng. Det var Stövargillets årsmöte och fest. Lokalen var nästan full. Vi var c:a 40 gäster med god trerätters och underhållning. Maten var först sillbord, sedan vildsvin och till sist en dessert som jag inte åt. Jag fick istället god Mangoglass. Jättetrevligt evenemang. De som sjöng och spelade bor på Sigfridstorp uppe i Glava. De berättade dessutom bra historier. En del av dem från han i Myra. Glömt namnet. Jo, Kjell Åke väl.

Under dagen idag så har vår lokala städfirma varit i stugorna och städat. Det var suveränt fint och rent. De har verkligen tagit rubbet. Den förste gästen för året anlände idag från Tyskland. Sedan rullar säsongen på fram till i september. Jag tror att gäddorna leker nu uppe  Bäcketjärn. Det plaskade och slog när jag gick förbi häromdagen. Nu lär det också gå att få lax och öring här uppe så länge vattnet är kallt. När det blir varmare så drar ädelfisken sig ner längre ner mot botten och ut i storsjön för att få lite svalare.

Ikväll har vi invigt grillen. Det blev spontant ihoprafsat fläskfilé och pot gratäng och espresso. Våra hastigt inbjudna gäster var A och A i Svensbyn med döttrarna M och M. Vi gick inte in förrän temperaturen kröp ner till + 3 grader.

I morgon ska vi åka till travet och äta och se på en del grannar och bekanta som startar. Det är ny ägare till restaurangen. Ska bli spännande att testa det. Jag tror att krögaren är Classons i Karlstad, han som har på Karolinen längst upp. Vi får se.

Kommentarer
Postat av: Marie

Ojoj...här är det full fart som vanligt..;-)). Det låter som om ni har en jättefin helg! Ha det så bra på travet idag..;-))

Postat av: Inga M

Marie: Tack! Det var hur trevligt som helst. Vi åt god mat och satt sedan ute i "terrängläktaren" och såg på några lopp.

2008-04-20 @ 21:53:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback