Dagbok lördag!

Nu börjar tillvaron komma in i vår sommarrytm:

- Förmiddagen var förberedelser för ny fiskegäst. Nja ny och ny. Han kommer varje år med fru, son och kompis. Polack, väldigt trevlig.

- Långpromenad gjorde vi med hundarna för att träna moment från gårdagens dressyrkurs. Vi gick först till Brogärdet och pratade lite med den polske gästen och hälsade välkommen. Pratstund.

- Sedan blev det en tur ner till båtklubbens nya brygga. A i Hol var där. Gäddruset har börjat. Han hade fått 15 gäddor på två timmar. Släpper tillbaka allt förstås.
image1872

Här angör A bryggan med sin båt.

- Sen gick vi upp mot Prästgården och pratade med en släkting till D som hjälpte till med renoveringen. Pratstund.

- Lite längre upp fick vi sällskap med Rolands bror som var ute och körde häst. Han har lämnat Lillbraga på betäckning i Norge. Pratstund.

- Vi gick ner genom Prästeparken:
image1873
Vitsipporna blommar som allra mest just nu

image1874
Här hittade vi också fler ex av blomman som jag frågade om, den som visade sig vara Tibast. Den blommar på bar kvist, får bär som är väldigt giftiga, lär dofta gott när man tar in blommorna. Se så mycket vitsippor det är!

image1875

Innan vi gick ut på promenad så var Erling i M här och pratade en god stund. Han läser turistvetenskap på universitetet i Karlstad och ville intervjua Roland för något arbete, det blir på fredag fm till förmiddagskaffet. Pratstund.

Efter promenaden kom Kjell hit med ett lustigt fordon. Vad är det? Och vilken årsmodell? Vi diskuterade. Han hade nästan ingen luft i däcket så Roland följde med ner till lagårn och kompressern och fixade det. Pratstund.

image1876
Sen städade vi lite och dukade inför kvällens gästabud. Det blev en minimalistisk dukning idag, med svart duk och svarta tallrikar och linnefärgade tabletter och servetter. Enda dekorationen på bordet var stenar och ljus.
Vid 7-tiden anlände gästerna, våra goda grannar. Vi har länge försökt få till en dejt men misslyckats. Nu blev det i alla fall lite kvällsmat: kronhjortstek från Gärdesta vid Öster Malma. Tack Dollan och Hans för den, den smakade suveränt. Vi har aldrig vare sig ätit eller lagat till kronhjort. Det blev i ugn och för en gångs skulle precis lagom mycket stekt, lite rosa inuti. Vi åt den med  vinsvampsås och ärtebockar och gröna bönor och björnbärsmarmelad. Till efterrätt blev det en Strudel med fin blätterteig och kaffe till det. En trevlig kväll blev det och mycket prat.

Vi håller nog på mycket och pratar med folk hela dagarna. Dessutom hann vi med att var i lanthandeln en stund och babbla med folk. Och några telefonsamtal. Inte underligt om det inte blir så mycket gjort. Men vi städade i alla fall lite och jag tvättade några maskiner.

Kommentarer
Postat av: Mia

Absolut den vackraste tiden nu. Visst är Tibasten vacker men jag tycker att ett täcke med vitsippor är bland det läckraste man kan se. Du tar verkligen vara på naturens skiftningar, ute på promenader regelbundet, låter det som.

Postat av: Anonym

Jag försökte infoga en bild på vitsippor från "min bilder", men jag lyckades inte. Har du ngt förslag på hur jag ska göra? När jag var tonåring gick jag med familjens hund på Brukshundsklubbens dressyrkurs. Kul. Den hunden och jag var bästa vänner. Det var väldigt tufft när han dog.

2008-04-27 @ 11:25:49
URL: http://persiljeland.blogg.se
Postat av: Inga M

Persiljeland: Det är det värsta med att ha hund att de hinner dö ifrån sin matte och husse. När det gäller en hund som man fäst sig vid så är det svårt. Dressykurs är himla kul! Angående att föra över bilder så är jag nog inte rätt person att fråga. Jag sparar bilderna på min dator i en mapp som jag har bara för det. Sedan går jag på det gröna trädet på blogginläggssidan och hämtar där och publicerar. Men något annat sätt kan jag inte. Ja, det skulle vara att klippa och klistra in då förstås.

2008-04-27 @ 22:50:49
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback