Bysjön runt!

image1845
Det  här huset ligger mitt emot skolhuset. Jag tror att det är det ställe där dottern är konstnär och hade en utställning hos Gerd i Svensbyn förra året. Huset står tomt nu ser det ut som.

Jag trodde jag skulle lyckas haffa någon lokalt känd person och fråga om husen och bygden runt Bysjön, men det blev inte så. Och gubben var heller inte med eftersom han var på Jägarkafé i Årjäng.  Men jag lägger ut några bilder i alla fall och kan kanske uppdatera senare om jag får någon kunnig person att berätta.
Vi hade en fantastiskt fin tur i alla fall, med fint väder, fågelsång och många trevliga pratstunder med de vi mötte.
image1846
Här är skolhuset i Bartveten (Bartveta). Det var klassrum på bottenvåningen och lärarbostad på övervåningen. Huset ligger fint vid Bysjön och är nu sålt till en norrman (som sitter här med sin hund)
image1847

Här är ett mycket vackert hus efter vägen runt Bysjön


image1848
Här är Sågerrud (Sågere). Här bodde ett par som var delägare i den mark där vi byggde vårt hus. Det var bl.a. av dem vi köpte tomten en gång i tiden.

image1850
Här är gamla E18. Så här såg det ut när jag kom hit till Årjäng första gången 1972. E18 var så här smal och när långtradarna möttes så hände det ofta att backspeglarna slogs sönder. Stackars rikdsdagsmän och regeringsrepresentanter fick åtskilliga färder här för att påpeka dilemmat med den dåliga vägen innan det blev ombyggt med den Europaväg vi har idag här mellan Stockholm och Oslo.
image1851
Fälterud tror vi att detta heter

image1852
Här är ett förfallet hus. Vet inget om det.

image1853
Svartevika heter den här delen av Bysjön, den mot E18. Det är gudomligt vackert här. Och så här fint var det när vi gick Bysjön runt. Det var helt vindstilla och luften vibrerade av fågelsång efter en längre period med regn och kyla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback