Bönder i stan!

Alltså gubben har varit i Märsta över dagen på nåt möte. Han berättade om sina äventyr när han kom hem:

Det var tåg till Stockholm och sen något slags lokaltåg tänkt ut till Märsta då. Han kom på rätt lokaltåg, frågade tågpersonalen och fick det bekräftat. Hon sa nåt om  Märsta 20 minuter. Det betydde trodde han att tåget skulle stanna i Märsta i 20 minuter så han skulle ha gott om tid att gå av. Sen hände konstiga ologiska saker som bara kan hända på  lokaltåg till Märsta. Plötsligt säger någon i högtalare att de tre sista vagnarna kan man inte gå ut ur. De är låsta. (Varför i alla världen stoppar man in passagerare i vagnar och sen låser man in dem när de vill gå ut???)

Men eftersom tåget skulle stanna i 20 minuter i Märsta så tog gubben det med ro och spankulerade lugnt mot de vagnar som var öppna. Men innan han hann fram så började tåget gå. Han försökte tala med tågpersonalen och fråga varför de redan for, hon hade ju sagt 20 minuters stopp där. Men det var alltså 20 minuter det tog att komma dit inte 20 minuters uppehåll Han försökte  beveka dem att släppa av honom. Men det går inte att stoppa ett tåg så. Så han fick åka till Knivsta, nästa station, vänta där ensam på plattformen och ta ett tåg tillbaka till Märsta. Men det var trevligt i Knivsta tyckte han och det ligger 12 meter över havet säger han nu. Och han har varit där Knivsta Sandberg kom ifrån  säger han (vem nu det var"!)

Sen missade han Stockholmssonen på Arlanda. Roland satt där och väntade på sitt flyg tillbaka medan sonen landade från Milano, men det visste de inte så de sågs aldrig! Harmligt!

När hans väska skulle gå genom säkerhetskontrollen så blev det också strul. Väska genomlystes och vakterna kunde inte begripa vad de såg i väskan, v'ände och vred på den och diskuterade sinsemllan. Till slut bad de honom öppna den. Ur innehållet lyfte de upp en stor sammanträdesklubba i rådjurshorn och frågade vad det var. Gubben berättade att det var en ordförandeklubba tillhörande Årjängs Jaktvårdskrets.

- Å den tar Ni faen inte!

Då skrattade alla runt omkring inklusive vakterna. och   Roland  berättade för alla om Sven i Furtan, gammal rallykörare från Brunskog, som hade flera kilo metall inopererat i kroppen, men han tyckte det var lite mysigt att alltid fastna i tullen och skrattade åt vakternas häpnad varje gång.
Man får vara glad att det går bra i alla fall när orutinerade bönder kommer till stan.

Jag var  spänstig idag igen och gick flera  kilometer och mötte gubben när han kom hem med min lilla Toyota. Den var hel och ren.

(Om ekonomirådgivningen, alldeles färsk sådan, värd massor av pengar ska jag berätta imorgon. Och Bysjön runt får nog bli till helgen. Det stockar sig på bloggen)

Kommentarer
Postat av: Marie

Det har nog inte att göra med om man är "bönder" eller inte..;-)). Här händer så mycket konstigt hela tiden..jag blir istället förvånad över mig själv...som aldrig slutar att förvånas ngn gång..;-)).

Postat av: Noemi

Han måste ha hört fel, eller tågpersonalen!

Men det där med vagnarna och dörrarna. Sådant och annat händer ju jämt. Inget ovanligt.

2008-04-16 @ 22:40:10
URL: http://bokklubbens.blogg.se
Postat av: Inga M

Marie, Noemi: Gubben hade hört fel, men tågpersonalen skrev en lapp så han fick åka gratis från Knivsta till Märsta. :-)

2008-04-17 @ 06:15:40
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Gubben

Tack för god underhållning!

2008-04-17 @ 16:38:44
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: britten

Hej min vän..

min gubbe har varit med om något liknande. Han skulle hjälpa mig ombord på tåget när jag skulle åka upp till mor en gång...tåget gick utan förvarning...du kan kliva av i Märsta sa konduktören men tåget stannade inte så han fick åka med till uppsalaoch kliva på ett nytt tåg tillbaka till stockholm...så kan det gå på tåget,...ha det så gott min vän

2008-04-17 @ 18:45:30
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Trolda

Hahaha...=D Vilket ÄVENTYR för "Guben din" =D Nu kanske han inser att det inte är så pjåkigt på landet torts allt...;-)

Trolda - "Borta bra men hemma bäst" =D

2008-04-17 @ 20:01:41
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Jag bara undrar vilka bonnläppar varit med om att tågen stannar 20 minuter på en station? Själv är jag livrädd att inte komma av i tid och står och trampar framför dörren i mer än god tid. Men så har jag bara bott på vischan i två år.

2008-04-17 @ 21:36:04
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Cissi

Man behöver nog inte vara från landet för att "misslyckas" i kollektivtrafiken i Stockholm.
Vi hoppade på rätt tunnelbana som gick åt fel håll en gång, fick hoppa av och tog nästa pendel tillbaka. Det visade sig att den inte stannade vi vår hållplats utan det var att byta igen...

Och inte kan man vara glad för att man fick se en del av staden heller.. :o)

2008-04-17 @ 21:46:27
URL: http://cissilina.blogg.se
Postat av: Hanneles paradis

Det är dessa gubbar som hittar bäst ändå och klarar sej :)

2008-04-18 @ 12:43:50
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Annaa M

Kan nog inte låta bli att ansluta mig till Tjatis undran. 12 minuter i Skövde kan det bli, men att tro att ett pendeltåg tar 20 minuter på sig för rast i Märsta är väl lite långsökt. Men visst kan man bli förvirrad på nya spår...

Gösta Knivsta Sandberg var en av Sveriges mest unika idrottsmän. Han spelade både fotboll, hockey och bandy för Djurgården och jag tror faktiskt han lyckades vara med i landslaget i alla tre sporterna. Dog häromåret i dryga 70-årsåldern.

2008-04-18 @ 13:08:09
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Gubben: Jag ska framföra Ditt tack, för det var ju min gubbe som stod för underhållningen egentligen.

Britten: Ha ha, det kan alltså gå så illa om man inte kommer av i Märsta att man landar i Uppsala.
Då hade gubben tur i alla fall då. Det måste jag berätta för honom.

Trolda: Han är redan klart inne på Din linje där!

Tjatis: Tja det är väl det där med kulturkrocken att komma till storstadens jäkt.

Cissi: Ha ha! Det låter som en hel del ofrivillig sight seeing!

Hannele: Ja, de får ju träning!

Annaa: Kanske olika referensramar i stad och land? I stan bor ju en massa konstigt folk som tror att vargar är mysiga och trevliga kramdjur. :-))

2008-04-19 @ 00:20:22
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback