Vem vågar anlita Göran Persson?

Vem vågar anlita Göran Persson som föredragshållare efter den senaste tidens skriverier? Han lär ju ha kostat 100.000 kr för någon timmes talande. Nu är det väl inte pengar som han höstar själv in utan som går till hans arbetsgivare. Jag blir upprörd över temat för hans föredrag; härskarkonster. Det blir så absurd när han går ut och pratar om härskarkonster som så uppenbart har använt sig av dem under många år.  Det skulle ju funka om han i första hand varit utsatt, men det är ju han som hela tiden använt dem och finslipat konsten!

Maud Olofsson avslöjade honom offentligt för några år sedan då han demonstrativt vände henne ryggen i samband med hennes tal. Då skyllde han på smärtor och att han måste gå för att det gjorde ont och jag gick på det, men nu undrar jag.

En liten tant skriver klokt om detta på sin blogg, liksom Alltiallon. Båda finns på min länklista. Och några hundra, ja kanske tusen andra bloggar till har skrivit ilsket om det här. Det blev också stora negativa tidningsrubriker.

Jag undrar vem som i fortstättningen ska våga anlita Göran Persson som föredragshållar efter detta? Vem vill riskera en sådan massiv negativ publicitet igen? Och går den här anställningen av GP verkligen med vinst för hans arbetsgivare? Det kan visa sig bli en black om foten istället för det stora klippet.

Jag vill ju hoppas på något sätt att han ville redovisa härskarteknikerna för en kvinnoförsamling för att göra dem medvetna om hur de tystas av män och traditioner. Och det hade funkat om han själv varit kvinna och utsatt, men nu framstår han självklart som en av dem som fulländat tekniken att härska med ojusta medel. Och jag får en känsla av ett pedagogiskt syfte; använd de här metoderna så blir Ni framgångsrika. Och det är bara så cyniskt. Varför sprida eländet? Vilka signaler ger det till främst unga människor som är på väg att ge sig in i politiken. Härskarteknikerna är ju ett spel på sandlådenivå där man tystar debatt istället för att uppmuntra den.

Namnet Göran Persson blir allt smutsigare nu efter hans avgång och det blir ännu svårare för socialdemokratin att hanterara honom efter hans avgång än det var före, med tanke på den här pr-karriären och tevefilmen. Har mannen någonsin varit socialdemokrat egentligen i själ och hjärta, eller var det bara ett jobb som vilket som helst?


Uppdaterat: Läser just nu på nätet att Göran Persson inte alls är anställd. Han har egen konsultfirma ( som möjligtvis kan ha avtal med en pr-firma?) och genom att ha det så kan han begrava alla inkomster i företaget och inte redovisa någon vinst eller inkomst av tjänst. ¨På så sätt kan han tvinga oss skattebetalare att försörja honom ändå med hundratusenkronors månadslön, trots att han får stora summor för sin föredrags- och konsultverksamhet.

Det här blir bara lägre och lägre. Hur lågt kan man sjunka? Och när blir pr-värdet  och förtroendet för den här personen så dåligt att ingen vill se honom längre ens på vykort?

Samtidigt är det systemet och de avtal som reglerar detta med fallskärmar som måste kritiseras. Avgångna statsråd måste väl rimligen tänkas kunna försörja sig på annat än arbetsfria bidrag. Det blir inte trovärdigt annars med höga krav på medborgarna när det gäller arbetssamhet.

Kommentarer
Postat av: Gisan

I mitt tycke har han aldrig varit någon socialdemokrat. Jag var så glad när han avgick. Han har tagit för stor plats i det partiet. Kramar...

Postat av: Inga M

gisan: Instämmer helt.

2007-09-25 @ 22:46:52
Postat av: Annaa M

Om nu norrmännen vill betala 100 000 i timman för GP så får de väl göra det. För tillfället kan vi väl vara fullständigt lugna i Sverige; det kommer inte de närmaste åren att tas hundratusentals kronor av skattemedel för att någon ska få lyssna på honom.
Jag hörde honom inom parentes en gång som skolminister på ett folkbildningsmöte. Jag tror Inga att även du skulle tyckt han var strålande. På den tiden var han säkert gratis. Vattnet kan rinna så fel under broarna.

2007-09-26 @ 03:12:50
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Annaa: Jag undrar var bristen på insikt över situationen kommer ifrån. Jag har ju alltid trott att GP var en intelligent person. Vad är det som gör att han inte ser läget liksom? Korrumperar ett antal åt vid makten synen på sig själv som person så till den grad att perspektivet går helt förlorat? Omgivningens kritik fostrar ju normalt sett bort de värsta olaterna hos en människa men den kanske uteblir när man är "härskare"? Och då blir resultatet typ GP idag.

2007-09-26 @ 07:04:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback