Vargdödad finnstövartik idag - VARNING stark bild!

Vargdödad finnstövartik idag - varning stark bild!
Den här 3-åriga finnstövartiken dödades idag på morgonen, lördag,  mellan 6.00 och 8.00 av varg i Östanbjörke i Sunne. Hon, eller rättare sagt resterna av henne, återfanns 1 - 1,5 kilometer från den plats där man den 26 augusti fann resterna av en annan vargdödad hund. Vid det tillfället återfanns  endast baktassen och halsbandet.  Om jag säger att det kokar bland befolkningen i hela Värmland idag så är det bara förnamnet! Telefonerna har gått varma här idag! Nu måste länsstyrelsen kräva skyddsjakt på hela den här flocken i Jangenreviret. Det är vansinnigt att låta en flock lära upp nya valpar till det här beteendet. Alla behöver tas bort.

Kommentarer
Postat av: Pierre

Jag hoppas verkligen att det går att få bort dessa vargar. Ju längre det går desto svårare blir det ju.! Vill verkligen ge min sympati till dessa hundägare.

Postat av: Trolda

Åh vad hemskt...Jag lider med hund och ägare!
Trolda - kram

2007-09-01 @ 18:38:30
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården säger

Men rent ut sagt... fy fasen. Mina sympatier till hundägarna! När vargarna gör så här så ska de inte vara kvar, det är då helt klart.

2007-09-01 @ 20:23:34
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Kenny

Det är bilderna som gör så att man reagerar. Vargfrågan är ett känsligt område, självklart vill man att djuren ska ha rätt att leva, men när man ser en bild som denna, ja då blir man arg och ledsen.

2007-09-01 @ 21:47:48
URL: http://kennysvensson.webblogg.se
Postat av: Lena

Vilken grym död...
saknar ord...

2007-09-01 @ 22:38:54
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se
Postat av: Inga M

Pierre: Jag inser att man inte kan ta bort alla vargar. Men det vore rimligt att ta bort de här vargarna i just den här flocken. De har lagt sig till med ett beteende som inte är bra och specialiserat sig på hundar samt uppträder oskyggt genom att gå in i trädgårdar för att döda hundar. Det är bättre att ta bort hela flocken.
Trolda: Ägaren till hunden har det svårt och sörjer sin hund! Det är en chock att ställas inför detta.
Nina: Nej den här flocken bör tas bort i sin helhet och det verkar som att länsstyrelsen kommer att söka skyddjakt på vargarna efter påtryckningar.
Kenny: Ja och det beror ju på att bilderna visar en verklighet som faktiskt har hänt och som har hänt idag på morgonen. I går kväll var det här fortfarande en varm och mjuk alldeles levande hundkropp som kunde busa med sin husse. Vi kan inte begära att vargen ska utrotas i Sverige, men att flockar som har det här beteendet ska tas bort i sin helhet. De lär upp de nya vargvalparna att få ett väldigt besvärligt beteende.
Lena: Det är såååå grymt. De första åren vi hade varg här i gamla Årjängsreviret vid gränsen mot Norge så togs 28 hundar inom revirets gränser. Det var en så stor sorg och ett elände.

2007-09-02 @ 00:00:22
Postat av: Patrik

Jag förstår inte varför vi ska ha varg i sverige..
säg en sak som är bra med att ha varg? vi har klarat oss så gott som helt utan varg i många år.

2008-04-21 @ 00:15:44
Postat av: Inga M

Att argumentera för att vi ska ha varg i Sverige överlåter jag åt andra. Globalt sett tycker jag inte att någon djurart ska utrotas, men det är ju ingen risk med vargen. Den är ett av de vanligaste djuren på jorden och väldigt anpassningsbar. Det finns länder som kan hysa varg utan stora bekymmer för människor, men Sverige är uppenbarligen inte en av dem. Men jag måste också som medborgare i ett demokratiskt land underkasta mig demokratiskt fattade beslut. Fast det finns möjligheter att förvalta vargstammen så att den gör så lite skada som möjligt, men än så länge har man inte tagit vara på dem. Hoppas dock på nya utredningen som gjorts och som är ute på remiss nu.

2008-04-21 @ 06:50:43
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback