Trädbeskärning från traktorskopan!

Trädbeskärning från traktorskopan!
Träden vid en av fiskestugorna har delvis torkat och de har sett trista ut med spretande döda grenar. Men frågan har varit hur ska man nå upp och göra något åt det utan att anlita en dyr skylift. Att stå i en racklig stege med motorsåg var inte rekommendabelt.  Till slut kom gubben på det. Jag fick sköta traktorn och hiss upp honom i frontskopan.  Jag gillade inte uppdraget. Tekniska saker och motorer får mig att bli så nervös och det blir alltid fel.
Men nu fick det bli i alla fall. Bilden ovan visar när det var färdigt och vi lastade alltsammans i skopan för att köra iväg det.
image1071
Här sitter jag i skopan och ska köra gubben upp och ner och vid behov tilta ( tippa framåt och bakåt). Det gick i alla fall bra och vi överlevde. Precis när vi var färdiga kom regnet. Kortet taget inifrån traktorn.
image1072
De stora träden är planterade i stort format med hjälp av grävmaskin. Men vi har många små nya träd på gång också: Olika sorters granar, kastanj, ek, lönn, bok.  Det kommer att bli fint här om så där 20 år när de syns ordentligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback