Sorkfeber?

Nej inte jag men gubben! Jag har ju snufsat lite lagom förkylt den här veckan som gått och gubben har varit hängig. Men idag slog det till för hans del med superfeber, jättehög,  ont i kroppen och huvudet. Och han som nästan aldrig är sjuk ligger nu totalt utslagen Han sa redan för någon dryg vecka sedan att nu får jag nog sorkfeber när han körde ut många år gammalt hö från logen och sopade rent golvet där för att bygga väggmoduler där till ett nytt tillbygge åt en kund.  Och nu kan han ha blivit sannspådd av sig själv.

När jag går in på nätet och läser om sorkfeber så ser jag att det varit ovanligt mycket av den i år. Nu ligger vi lätt däckade  båda två, fast jag är mest trött och småsnorig. Konstaterar vid läsningen på nätet också att sorkfeber i alla fall inte smittar mellan människor. Så det jag har är något annat i så fall, säkert nåt som går bland mina barn  i klassen. Av 23 barn så är nästan alltid några förkylda, jag menar rent statistiskt blir det så.  Det är en typisk djursjukdom som man får om man sysslat med ved, hö eller  är  jägare. Märkligt att inte han har det konstant i så fall för de tre sakerna gör han ju jämt.


Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården säger

Isch med sorkfeber.. tror att det var detta jag hade ett år när jag röjt på sommarlandet. Jäsingen vad sjuk jag var. Efter det fick jag lunginflammation två gånger på raken. Hoppas gubben frisknar till, liksom du själv.

Postat av: Inga M

Skulle kunna vara harpest också förstås. Vi har ingen diagnos än och behövs kanske inte om det går över.

2007-09-08 @ 23:13:33
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback