Modrens födelsedag - blommor!

Modrens födelsedag - blommor!
Vi var alltså hos modren en stund i eftermiddags och pratade. Vi hade med oss bullar från Rolands mamma och blommor från oss ( de som syns här!)  och en tårta som jag kan äta. Vi drack kaffe och pratade ett par timmar. I bakgrunden syns den orkidé som församlingens präst uppvaktade med igår. Hon uppvaktade igår eftersom hon skulle träffa biskopen idag och det var väl giltigt förfall. Prästen är en hon och hon hade suttit ner en god stund  igår och pratat. Lustigt nog är det samma präst som döpte vårt barnbarn Isak på den  förra arbetsplats nere i Dalsland för ett par år sedan, fast det vet hon inte om tror jag. Hos oss gratulerar prästen alltid med en blomma till församlingsmedlemmarna vid jämna födelsedagar när man är över 70 år tror jag.  Det är väldigt viktigt för de gamla.

Utanför lägenhetens köksfönster syns Ölandstoken blomma för det vilda, alldeles utan att någon bett den! Och utan att uppvakta på födelesedagen. Vi såg dessutom en ny hyresgäst flytta in i en lägenhet bredvid medan vi fikade. Så nu är de nog fullt i lägenhetslängan i Svensbyn.

.image1135

Här är blommorna modren fick från hemtjänsten idag. Vasen är väldigt fin också, med ett orientaliskt motiv. Men den syns inte så bra här.

image1136
Här är blommorna från barnbarnen. De är beställda av LA-sonen och han var kraftigt orolig för att inte överföringen med kreditkortet skulle fungera.  Men det gick och det är vackra rosor, gula och röda. Min mamma har alltid älskat blommor så det är uppskattade gåvor.

På lördag  middag blir det kalas på riktigt här hos oss med oss, min bror och svägerska, Rolands mamma och Stockholmssonen med flickvän.

image1137
Här är en bild av svampen som vi hade med till modren i´kväll. Roland jagade imorse ute ´på Egenäs och híttade svamp som blev bra till modren ikv'äll.-

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården säger

Fina blommor och fin svamp. Godnatt och sov gott!

Postat av: Annaa M

Så fint det är med riktiga bemärkelseblommor!
Verkar ju ha gått lugnare till än när min mor blev 90 i våras. Jag blev ju så rasande på alltihop att jag rensade kameran från alla bilderna jag tagit på blommor och presentöppnande och alltihop. Jag har inte varit där sen dess.
Du har väl noterat vilka bilder jag lagt ut särskilt för dig!

2007-09-20 @ 22:24:04
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga m

Nina: Ja, det var fin svamp, om än på upphällningen. Tidig säsong! Tack!
Annaa: Jodå, jag har inlett prisförhandlingar, utifrån bilderna! Men Annaa, det är väl inte de stackars blommornas fel? Mödrar har man alltid, oavsett om man erkänner det eller inte.

2007-09-20 @ 22:37:46
Postat av: Ninni

Så mycket vackra blommor...vad fyller din mamma?
Ha ett trevligt kalas och en skön helg..kram:)

2007-09-21 @ 10:54:32
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Inga M

Ninni: Min mamma fyller 90 år. Det är roligt att hon har fått bli så gammal och fortfarande vara så pass frisk. Hon är förstås trött men har inga krämpor som gör ont eller så och är klar i huvudet.

2007-09-21 @ 17:48:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback