Lösenordsskyddad blogg för klassen:

Funderar ibland på bloggens möjligheter för klassen. Det vore roligt att kunna lägga ut saker; information, bilder, kanske barnens egna texter på nätet. Och det borde kunna vara möjligt om man lösenordsskyddar det hela och tar in alla föräldrars godkännande förstås. Då blir det bara tillgängligt för en begränsad krets, inte för obehöriga. Jag kan inte se några risker med det. Kollade med vår dataansvarige idag och det skulle kunna vara förenligt med kommunens internetpolicy.

Kommentarer
Postat av: Manon

Låter som en bra idé för en klass! Antar att bara klassen och föräldrana får läsa? Och att det inte blir nåt riktigt personligt som skrivs och visas där?

Postat av: Anonym

Manon: Exakt så tänkte jag. Lösenordet lämnas bara ut till barnens föräldrar förstås. Och det få inte bli något personligt. Kanske tveksamt med barnens texter förresten. De är ofta väldigt personliga. I så fall enbart sånt som är neutralt och handlar om sånt vi gjort på skolan. Kunde ju också innehålla information, men det kan aldrig ersätta information på papper eftersom alla inte har tillgång till internet hemma.

2007-09-26 @ 22:31:22
Postat av: Gallre Eva

Vad toppen!

2007-09-27 @ 06:59:03
Postat av: Inga M

Eva: Jag gör nog ett försök att få föräldrna med på noterna i alla fall. Det är första förutsättningen. Det borde kunna bli trevligt.

2007-09-27 @ 22:50:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback