Kallskuret i Hol och 6-årsjubileum!

I kväll var vi inbjudna till Hol till A och U på lite kvällsmat. Deras kallskurna  kvällsmat är som vanligt ett konstverk med vackra uppläggningar. Det är korvar och skinkor uppskurna fint på fat. Det är olika sallader i majonäs. Det är en potatissallad av östtysk typ med mycket hårdkokt ägg, färsk gurka och tomat i. Den är kanon. Dessutom serveras ost med tomatskivor på,  gratinerade i ugn. Och till allt detta Kallfelz Rivaner, ett gott vitt vin av hög klass.  Avslutningen blev espresso och choklad.

Vi satt i det gemytliga köket i Hol tillsammans med A och U men också med släktingar / gäster från Tyskland; Us mamma, syster och vännina. Vi var ett glatt gäng som upptäckte att vi egentligen firade 6-årsdagen av första gången vi träffades. Det var marknadslördagen för 6 år sedan som Roland och A badade i hot-tubtunnan, det berömda badet. Vi har skrattat mycket åt det efteråt.

Vi hade precis byggt det första fiskehuset för uthyrning och hade sökt några säljande resebyråer i Tyskland. En av dem var intressant, den som A jobbade på. Han ansvaradet för försäljningen på Sverige och Norge och kom hit första gången för att provbo i huset och provfiska i sjön. Roland frågade honom om han ville bada med honom. A blev egentligen lätt förskräckt o undrade över detta erbjudande men tackade ja som en sann affärsman och drog en suck av lättnad när det visade sig vara en väldigt stor badtunna nere vid sjön och inte en invit av annat slag.

Bilden på det badet hamnade sedan i katalogen över husen och var ett gott argument för uthyrning.

Då den gången i badtunnan kunde vi inte föreställa oss att A 6 år senare skulle komma att köpa en liten egendom här och flytta hit för gott. Nu trivs han o U väldigt bra här och han vill inte ens resa utomlands längre ens för att fiska.

Vi pratade en del om de här släktingarnas resa hit. Den var superbillig. De bokade flygresan i maj, från Düsseldorf till Oslo och betalde tur och retur per person 80 Euro. Det är inte ens 700 kronor! Sedan blev de hämtade i Oslo av A så det var gratis. Tänk vad olika det är med flygbiljetter, ingen logik i prissättningen alls. Flygbiljetter från Umeå till Karlstad för dottern och barnbarnen kostar skjortan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback