Jörgen Zetterqvists tavla!

Jörgen Zetterqvists tavla!
Jag hämtade den i fredags, Jörgen Zetterqvists tavla. Den är fin och jag gillar den högt och rent. Han är en duktig bildmakare och för den delen också musiker. Framför allt uppskattar jag hans porträtt. Porträtt är just nu otrendigt i konstvärlden tror jag men för mig spelar det ingen roll. Jag kan inget om konst så jag står fri att tycka vad jag vill. Jag har lov att lägga ut bilden på nätet om nu någon undrar. Det finns ett kulturtema i bilden. Den är gjord i olja och jag ville gärna ha en bild där han själv finns med och det gör han här. Han har alltså avbildat sig själv som konstnären som står där och målar av ett slags stilleben med lite barndom, lite ålderdom, lite död och lite kultur, lite leksak och lite musik.

Nu ska man väl akta sig för att tolka in vad konstnären själv har tänkt med sin tavla för det vet jag ärligen inte även om jag talat en del med honom om den på vernissagen. Men han var rätt fåordig. Jag ser i alla fall en konstnär som försöker samla ett brett perspektiv ur livet i en enda bild och han gör det genom att samla några symboler för det viktigaste för att människan ska må bra; en god barndom, lekfullhet, musik, kultur och kontrasten med döden närvarande som en påminnelse om alltings förgänglighet. Jag gillar min tolkning av bilden och nu hänger den hemma hos mig äntligen. Jag köpte bilden redan på vernissagen men fick ta hem den först nu då utställningen avslutas. Konstnären finns representerad på Moderna, Nationalmuseum och på några andra museer i Sverige. Jag har försökt komma över någon av hans bilder förut men alltid kommit för sent. Den här gången gick det i alla fall bra och jag är nöjd.

Kommentarer
Postat av: Börje

Känner inte till Jörgen Zetterqvist, men googlade lite på honom. Han har tydligen gjort en del jazzbilder också. Förstår att du är nöjd och glad över tavlan. Bra att stödja lokala konstnärer dessutom.

Postat av: Inga M

Börje: Ja, han är jazzmusiker också tror jag. Jag får också testa och googla på honom får jag se vad som dyker upp.

2007-10-01 @ 18:40:06
Postat av: Cissi

Det bästa med konsten tycker jag är att även om man inte kan något så kan man lägga sina egna värderingar, funderingar och tankar till ett konstverk.
Själv har jag nästan bara tavlor av min farfar på väggarna. Jag älskar hans tavlor!

2007-10-01 @ 20:19:16
URL: http://cissilina.blogg.se
Postat av: annebelle

Vilken häftig bild, man kan verkligen se länge på den och alla möjliga känslor och tankar väcks.
Det var en populär lägergård i Gryt förr så det var säkert där du var på läger. Roligt!

2007-10-01 @ 22:18:57
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: Inga M

Cissi: Exakt. Det var säkert därför som inte Jörgen ville servera mig några tolkningar. Vem var Din farfar? Nu blir jag nyfiken. Vad målade han? Och hur?
Annebelle: Mmm den är fin. Då var det Gryt som jag var i för länge sedan på läger. Märkligt att återse kyrkan. Det var ett läger i kyrkans regi.

2007-10-02 @ 22:47:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback