Jens Stenberg i NWT!

Jens Stenberg i NWT!
Vi hoppade till igår förmiddag när vi helt ovetande bläddrade i NWT och så plötsligt på ett helt uppslag får se en gammal bekant; Jens Stenberg. Jens är chefredaktör för tidningen Café där vår äldste son är redaktionschef (om nu någon till äventyrs missat det! :-)) . Det betyder att vi känner Jens. Han kommer från världsmetropolen Åmål., inte så långt här ifrån.   Vår äldste son började prata med Jens när han gick på gymnasiet i Åmål. Och de pratade och pratade och pratade. Mest om musik och tidningsmagasin förstås. De läste båda Slitz som då var en musiktidning.  Ganska snart började Jens jobba där; i stort sett dygnet om för en svältlön hos Mats Drougge som var tidningsägare. Inte så långt efter gjorde vår äldste son sin gymnasiepraktik där och fortsatte sedan jobba frilans och sedan halvtid och sedan heltid på tidningen.  Men Slitz var ständigt kraftigt underbemannad så de som arbetade där fick jobba i stort sett varje dag veckor i sträck när det närmade sig lämning och det var samarbete som gällde; alla fick göra allt för att bli färdiga i tid. Visst fanns det ett glamoröst skimmer runt arbetet med vip-kort på restaurangerna runt Stureplane, intervjuer och bekantskap med allehanda rock- och idrottsstjärnor. men mest hårt arbete. 

Efter några år med ständigt växande upplaga och framgångar så flyttade i stort sett hela gamla Slitz-redaktionen över till tidningen Café  på St Eriksplan för mer drägliga anställningsförhållanden.  Några av dem försvann på annat håll; Bingo Rimér tjejfotografen kom ju att leva ett speciellt liv i kändisljus, någon stannade kvar som tidningsledare, någon försvann till TV, någon till reklambyrå.

Men Jens har alltid haft vår beundran som killen som kom från ingenstans, lilla Åmål, och som utan hjälpande kontakter tog sig fram i Storstadens centrum med enbart sin skicklighet och oförvägenhet. Nu lever han ett rätt etablerat liv med fru och snart barn i Stockholm och planerar mest för att vara länge och ambitiöst barnledig i början på nästa år. Och det var roligt att NWT valde att göra det här stora reportaget om honom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback