Gardells stand-up-poetry bäst!

Gardells stand-up-poetry bäst!
Vi såg alltså Gardell i kväll i Karlstad på CCC och det var ok.

Hans stand -up- poetry är alltid ett drama som berör och gör allt stilla. Sen är det roligt att åka berg- och dalbana från det allvarsamma till det burleska och ironiska. Och när de här åkningarna lyckas så är Gardell bara bäst. Ingen kan göra det här som han.

Men skillnaden mellan ömsint betraktelse och förnedrande terror är hårfin och Gardell klarar väl ärligt talat inte balansgången lika bra den här gången som i tidigare shower jag har sett. Och det har blivit några stycken. Slapstickhumorn tar enligt min mening för stor plats i den här upplagan av Gardell och blir utan känsla. Han missar en del där och går över gränsen och det blir för mycket upprepning och för elakt utan spetsfundigheter. Dessutom var ljudet dåligt i dem delen av  showen och en del av skämten kunde man inte uppfatta. Dessutom verkade han inte säker och närvarande  och kom av sig. Måhända lite tagen av negativ kritik också på vatten- och Jesusavsnitten. Detta är andra föreställningen tror jag så showen kanske inte sitter riktigt än.

Men som sagt i sin stand-up-poetry-del så är han som alltid suverän och den delen borde ha fått vara den röda tråden i showen. Den skulle ha fått bära temat, vara först och sist. Sen kan den fysiska humorn komma som överraskande åkningar dessemellan. Sångerna är bra och jag struntar i om han inte kan sjunga. Det behövs inte för det kommer från hjärtat.

Absolut godkänt och värt pengarna och vi hade en himla trevlig kväll med många glada skratt.

Kommentarer
Postat av: Alltiallon

Gardell var på ett besök på LHS. Jag vet ärligt inte om det var en föreläsning eller en show, men två tjejer reste sig i alla fall under föreställningen för att gå därifrån. Då avstannade alltihop och han började att skälla på dem Han var minsann inte där för sin egen skull utan för våran och hur oförskämda de var som reste sig upp mitt i föreställningen. Jag vet inte, men jag tycker att hans reaktion var väldigt "överreagerad". Sedan dess är jag inte helt förtjust i honom....Jag är helt säker på att tjejerna inte menade ngt illa, dessutom satt vi andra 300 där utan att gå....

Postat av: Inga M

Jag kan i och för sig förstå en artists irritation om folk går mitt under en föreställning. Jag antar att det känns som om någon vänder sig om mitt i ett samtal och går där ifrån. Men därifrån till att offentligt gorma är steget långt. Som scenartist måste man nog vänja sig och lära sig att acceptera sånt. Folk kan ju gå av andra skäl än att en show är dålig.

2007-09-28 @ 22:45:15
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback