Bokdag!

Bokdag!
Det här är Jonas Gardells bok "Ett UFO gör entré" tror jag den heter. Jag har plockat ut den ur bokhyllan för att läsa om den igen för tredje, fjärde gången. Jag är så trögfattad så jag läser gärna om böcker och hittar något nytt varje gång. I alla fall i en del böcker. Andra räcker ju att skumma en gång så har man fått nog och de kan gå i papperskorgen. Men Gardell är djup och det kräver omläsning.

image1172

Den här boken köpte jag häromdagen och den läser jag mellan varven. Jag har alltid försökt tycka illa om Bert Karlsson. Han personifierar ju ibland människans sämsta sidor, tyvärr mina också. Han är den evige karikatyren! Han är fysisk och obehaglig på ett sätt som en väluppfostrad människa aldrig skulle drömma om att vara. Han lär obehindrat fisa i alla möjliga sammanhang, han berättar vitt och brett om konsekvenserna av sin prostataoperation, han har åsikter om invandrare, han vräker sig ibland, han går i konkurs, han har troligtvis mycket pengar i alla fall, han erkänner att han ibland varit en rufflare, han skryter ohejdat om sina egna förtjänster, han har helt fel politiska åsikter osv osv. Kort sagt är han väldigt osvensk och totalt osympatisk. Kanske egentligen mer amerikans om man tänker efter. I USA tror jag att man får framhäva sig själv utan att be om ursäkt.

Hur som helst. Jag har försökt tycka illa om Bert Karlsson men lyckas inte fullt ut. Och det är irriterande. Därför läser jag nu hans biografi; Bert. Stockholmssonen brukar deklarera att han numera enbart läser biografier så jag tänker att det kan ligga något i denna genre. Så nu läser jag Bert parallellt med Gardell. Bertboken är skriven med så superliten text att den inte går att läsa när man är lite trött, så den tar jag när jag är lite piggare och Gardell när jag är tröttare.

Ska återkomma med synpunkter när jag är klar med boken. Har ännu läst för lite för att tycka något. Ber att få återkomma alltså.

Kommentarer
Postat av: Monica

Prova Gardells böcker på ljudbok, kassettbok eller CD, det finns flera varianter på biblioteken och de är mycket bra att lyssna på:)

Postat av: Inga M

Monica: Jag har testat ljudböcker av olika slag men jag somnar alltid. Det funkar inte på mig.

2007-10-01 @ 18:41:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback