Årjängs marknad!

Nu är det Årjängs marknad! Äntligen ropar alla barn som har väntat och räknat dagarna hit. Nu ska det åkas karusell i dagarna tre och köpas roliga leksaker.

Lite mindre entusiastiska är tonåringarnas föräldrar som nu oroligt ska patrullera / vänta på sina barn. En del  tar sin första fylla här under marknadsdagarna och varje förälder hoppas förstås att det inte ska vara just deras barns tur den här gången.  När våra barn var i uppväxtåren så brukade vi sälja kålsoppa åt tennisklubben och den försäljningen drog in bortåt 20.000 kr om jag minns rätt.  Alltså fanns vi på plats om något skulle hända och det kändes tryggt. Om inte annat för att förvara extrakläder och extrapengar som kunde behövas under kvällarnas lopp.

Nu åker vi eventuellt dit imorgon, lördag förmiddag. Vi måste förresten. Roland ska passa något stånd åt Centern. Det brukar inte vara så grymt mycket folk där om man är ute tidigt och under lördagen är alla försäljare på plats. Det är otroligt många. Jag brukar köpa korv av Vild-Hasse och lyssna på årets poetiska ramsa. Egentligen är han nog en djuping fast han har tjänat stora pengar på korvförsäljning och inte på poesi.  Sedan brukar jag köpa ljung till krukorna och några fina gröna växter till fönsterbrädorna inne. Dessutom blir det gärna fina kransar att ha på ytterdörren under hösten.


A och U i Hol ringde och ville ha oss med i kväll men det är inga försäljare där på kvällarna, de packar ihop då och lämnar fältet fritt för tivoli enbart. Och dessutom ska vi en sväng till Harnäs. Det bjuds på älggryta där i kväll och jag tar med en tårta så det blir något sorts knyte eller hur man vill se det.

Imorgon lördag kommer nya gäster till huset Tjärnshaget och de som kommer har vi inte sett på flera år. Det blir ett spännande återseende.

Under helgen får jag lägga sista handen vid planeringen inför modrens 90-årsdag som vi ska fira nästa lördag. Hon fyller den 20:e men det blir mer diskret den dagen.

Kommentarer
Postat av: Att ha det gott

Vad glad jag blev att hitta en i min ålder som bloggar

Postat av: Nina på Johangården säger

Nu var det några år sedan jag gick på marknad... och marknaderna är över för i år här i Byhåla.

2007-09-14 @ 22:39:58
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Inga M

Rubinen: Jag är gravt medelålders och känner mig som hörande till en minoritet här på bloggen. Men vi brukar hitta varandra. Välkommen hit!
Nina: Årjängs marknad är så vansinnigt stor och ändå tackar man varje åt nej till massor av knallar som vill komma hit och sälja. Närheten till Norge gör att det blir många besökare från grannlandet och affärerna brukar gå bra.

2007-09-15 @ 06:46:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback