Årjäng - bäst - årets handelskommun!

"Årjäng- Årets handelskommun 2007

Handelns utredningsinstitut (HUI) och Market utsåg i går Årjängs kommun till Årets handelskommun 2007 i stenhård konkurrens med Kalmar, Haparanda, Karlstad och Partille kommuner. Utmärkelsen delades ut i samband med Stora tillväxt- och etableringsdagen på Berns i Stockholm.

Omsättningen i kommunen har varit rekordstor. Under 2006 uppgick den till 711 mnkr för dagligvaror och till 1031 mnkr för sällanköpsvaror vilket är en ökning med 43% respektive 345% jämfört med 2005.

Och flera utbyggnader är redan på gång... Det norska företaget Conceptor har påbörjat sprängningsarbeten för Första Stopp utanför Töcksfors och i Årjängs centrum är en ny galleria på väg att växa fram.

Motiveringen till utmärkelsen löd enligt följande:

Den här kommunen tvekade inte när möjligheten att skapa en av landets mest utpräglade destinationshandelsplatser dök upp. Och trots denna externa jätteetablering har man lyckats bevara en levande centrumhandel. Tack vare tillkomsten av Töcksfors Shoppingcenter och ett aktivt arbete med att främja den befintliga handeln har kommunen utvecklats till en utpost där gränshandelns potential utnyttjas till fullo."

Ovanstående är ett klipp från Årjängs kommuns hemsida idag. Utmärkelsen delades ut igår kväll tisdag och mottogs av kommunalrådet, mycket stolt förstås.  Vår kommun har drag under galoscherna rent ekonomiskt. Det finns nästan ingen arbetslöshet och en framgångsrik gnosjöanda när det gäller företagande; många små företag. Och närheten till Norge ger handelsmöjligheter som man har utnyttjat.

En del av oss drömmer ju fortfarande om att Årjäng någon gång ska bli årets skolkommun! Fast vi får väl vänta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback