Älggryta och blodtryck och äta krasse!

Igår kväll var vi bjudna till Harnäs på älggryta. Till den serverades massor av kokta morotsstavar med persilja och en suverän sallad på bara gurka och dill och inläggning. Gurkan är hemodlad här från Mellbyn och smakar bara helt kanon. Det är stor skillnad på hemmagurka och köpegurka.

Sällskapet var trevligt och det haglade många glada skratt i luften.  Förutom värdparet G och D så fanns också gamla bekanta med H och U. H jobbar som reklamfotograf (l'ärde känna D genom att han var lärling hos honom för länge sedan) och berättade om sin nisch i fotobranschen. Han är bra på att fota plantor / växter och gör ett samarbete sedan något år med en firma som säljer medicinalväxter. Man kan se en del av hans bilder på
www.fischer-fotostudio.de . Hans fru U har också ett speciellt jobb. Hon arbetar sedan många år som egen med barn och terapi, främst genom rörelse.  U sjuner också i en kör och vi lyssnade via mp3 och dator på en del av deras fina sånger på olika språk och från olika länder. Det var vackert.

Vi har träffats ibland genom åren via de gemensamma vännerna och vi har alltid väldigt roligt tillsammans. De har nu första semestern utan barn. De börjar bli vuxna. Dottern gör ett "socialt år" och arbetar med handikappade i Holland där pojkvännen bor och sonen 17 år bor kvar hemma och studerar fortfarande.

Vi gjorde en del udda saker också: Dukningen innefattade vackra krasseblommor som också kan ätas, smakar gott. Det gjordes. Sedan skojade vi med att mäta blodtryck och tävla ; Sverige mot Tyskland. Tyskland vann med lägsta blodtryck 103 (H) och Sverige med högsta puls 93 (gubben). När man är så här medelålders så börjar blodtrycket bli intressant, (någon i församlingen medicinerar). Märkliga nöjen man får med åren!?

Kvällen avslutades med högläsning om älgar ur den tyska resehandboken om Sverige (tidigare presenterad på bloggen) och vi skrattar lika hjärligt varje gång.

Kommentarer
Postat av: Lina

Hej! Tack för dina fina ord! Är ganska ny som bloggläsare och ser mig omkring. Såg din blogg på blogg.se sidan, tittade in och gillade vad du skriver. Min mamma är lärare och jag kände igen "tänket" från när hon är ute med barnen på utflykt. Kram Lina

Postat av: Inga M

Lina: Aha, min blogg var med bland mest aktiva kanske? Du är välkommen hit! Roligt med nya läsare också.

2007-09-15 @ 08:52:16
Postat av: Ninni

Åhh va gott det lät!!
Fnissade när jag läste om ert blodtrycksmätande...haha va kul!
Ha en skön lördag..kram

2007-09-15 @ 08:55:26
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Josephine i Haag

Angående "ord på ord" - prova!
du hittar det på www.dn.se - längst ner bredvid serierna. Tips: under första omgången skriv upp bokstäverna allteftersom de kommer fram eftersom det kommer samma bokstäver i samma ordning varje gång du spelar!
Det är roligt, men svårt
:-)

2007-09-15 @ 11:26:51
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Gisan

Vilken härlig och annorlunda tävling :-) Kramar...

2007-09-15 @ 12:26:51
URL: http://gisan.blogg.se
Postat av: Att ha det gott

Hej igen Jag hittade din blogg på den sidan man loggar in på Där står det de senaste inläggen
Jag kanske verkar väldigt ytlig som skriver mycket om kläder men älskar djur natur matlagning mm Vill flytta o bli självförsörjande HA det gott

2007-09-15 @ 14:36:35
URL: http://rubinen777.blogg.se
Postat av: Bloggblad

Hej!
Nu är det ett tag sen jag var här. Jag missar så lätt dem som inte pingar på Nyligen.
Visst är det skillnad i nöjena "nu" och "då"...

2007-09-15 @ 17:09:24
URL: http://bloggblad.blogspot.com
Postat av: Nina på Johangården säger

Älggryta och högläsning... inte illa alls.

2007-09-15 @ 19:52:07
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Nynna

Härligt med gamla vänner som man kan ha så roligt med... *avundsjuk*

2007-09-15 @ 21:23:28
URL: http://nynnas.blogg.se
Postat av: Inga M

Ninni: Detta med blodtrycksmätning startade för något år sedan. Då visste vi inte att det fanns enkla apparater att köpa men vår tyske vän hade en. Det var lätt att mäta och jämföra! Alla vill alltid testa och det blir spännande väntan på vars och ens mätning och många glada skratt och utrop; högre eller lägre än förväntat.
Josephine: Jag får se om jag hinner gå in o prova imorgon. Tack för tips!
Gisan: Ja, det blir nya påfund med åren!
Rubinen: Jag kolla lite hos Dig!
bloggblad: Jag pingade hos Nyligen ett tag och lite här och där men det var för jobbigt. Jag går in och kollar hos dem som kommenterar hos mig, inte hos några andra egentligen. Ja, kanske någon specialblogg. Det känns bäst, då blir det en dialog över tid.
Nina: Funkar bra!
Nynna: Ja, med åren blir det allt mer uppskattat. Ryser ibland vid tanken på hur slarvigt man kunde hantera vänner när man var yngre. Nu känns de verkligen värdefulla.

2007-09-15 @ 22:23:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback