Shopping i Karlstad!

Själv tillbringade jag dagen på shopping i Karlstad! Börjar vänja mig nu vid att handla kläder ibland och det är helt ok. Jag behövde verkligen en jacka, en lite tjockare än skinnjackorna från i somras  men inte allra tjockaste. En lite nyare än den jag haft tre vintrar nu. Den börjar se ankommen ut och sliten, fast jag gillar den fortfarande 

Provade verkligen runt överallt inne i stan och även ute på Bergvik. Det var jackor i alla prisklasser men lustigt nog så passade den billigaste bäst! Ändå hade jag nog tänkt kosta på mig lite nu när det var så länge sedan sist. Det blev bara 299 kr!  

 I gengäld hittade jag en prickig tröja på Kapp Ahl för lika mycket ungefär så det blev inte helt gratis ändå.

Får se om jag har lust att göra modeblogg sen! Men jag hinner väl inte för gubben tar kameran med sig på jakt om någon timme!

Och så blev det en del grejer till barnbarnet som har födelsedag snart. Upptäckte att det är inte helt lätt att handla leksaker åt ett "Waldorfbarn"  i vanlig leksaksaffär. Det mesta går bort liksom. Och det är väl inte fel. Men i den fina bokhandeln i Mitticity fanns en del.

image1212
Så här var jackan. Fast kläder ser inte snygga ut när de hänger på galje så här. Den håriga huvan går bort förstås, den fixar jag inte. Annars var det en enkel jacka precis i min smak.


image1213
Tröjan ser inte heller tjusig ut på hängare, men var helt ok i verkligheten. Vet inte varför jag gillar prickigt. Den ser grå ut men det är den inte, fast jag vet att det är stora modefärgen nu. Den är svart och vit fast inte skrikigt.

image1214

Nästan allt är lila i år. Påminner mig osökt om när vi för många år sedan åkte till Dalia i Bengtsfors för att fira en födelsedag. Vi var ett gäng damer och alla var lilaklädda! Jag har kort kvar än. Det är ungefär 25 år sedan alltså.

Lila är ingen färg för mig så detta med en lila halsduk blir min enda eftergift. Den andra halsduken har jag räknat med ska funka till jeans och så.

image1215

När jag ändå var på den fina bokhandeln i Mitticity i Karlstad så kunde jag inte låta bli att köpa Liza Marklunds senaste bok Livstid. Hon skriver väldigt spännande böcker men som filmer blir de lite väl blodiga. I alla fall de senare. Jag började läsa redan i Karlstad på Freden över den obligatoriska lövbiffen med massor av kålsallad. Den är så smarrig. Det är skönt att kunna sitta så länge i lugn och ro och äta utan att någon trampar och vill i väg, ta en kopp kaffe till och bara koppla av.

Kommentarer
Postat av: Manon

Vad kul med shoppingrunda. Få se om din blogg blir modeblogg:). Svart och grått har jag oavsett om det är modernt eller inte. Jag gillar f.a. Stockhlms kläder, klätt men ledigt.

Vad köper man till ett Waldorfbarn (blev nyfiken) leker de inte med lego od?

Postat av: Inga M

Manon: Nej grått har jag aldrig, tycker inte om det. Har ingen vana vid att köpa kläder och tänka efter vad jag köper. Har nog mest tvingat mig ut men vill gärna bli bättre på att planera mina inköp. Tränar på det nu! :-)

Ett waldorfbarn lekern nog med lego men inte med saker som associerar till häxor, troll, olika typer av populära figurer i tv-världen, serievärlden. Inte heller med saker som har reklam på sig.

2007-10-10 @ 10:39:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback