Bränderna i Kalifornien rapporteras bäst på CNN!

Eftersom jag är bekymrad över hur yngste sonen har det i Kalifornien med alla bränder runt sig så kollar jag av och till hela dygnet hur det går. Bäst rapportering har CNN på nätet. Även om Los Angeles inte ser ut att vara direkt hotat så ligger det uppenbarligen ett lätt rökmoln in över staden eftersom det finns brandhärdar öster om staden, åtminstone att döma av de satellitbilder som finns f.n. Något lindrigare verkar det ha blivit sent i går kväll och en del av befolkningen runt San Diego har fått återvända till sina hem.

Grymt i sammanhanget är att många av bränderna är anlagda och att plundrare passar på att tömma de evakuerades hem. Att vara brandman här är inget enkelt jobb.

Nedan är från CNN nätupplaga just nu.

Exhaustion setting in on fire lines

Exhaustion setting in on fire lines

After four days on the fire lines, they are hot, exhausted, dirty, thirsty and spread way too thin for their own comfort. And then a break in the weather halted the fires in their tracks -- but also meant firefighters had to quickly shift resources and focus in the battle against three of the major fires full story

Kommentarer
Postat av: Gisan

Det är vidrigt att det finss människor som skor sig på andras olycka. Det är inget nytt. Men jag vägrar sluta bli förvånad. Vi får inte sluta lägga märke... Då är mäsnskligheten förlorad... Kramar...

Postat av: Åsa

Ja, att det förekommer plundringar det är väl mer regel än undantag vid katastrofer, tyvärr!
Grattis på namnsdagen förresten....

2007-10-25 @ 12:50:01
URL: http://tantraffas.blogg.se
Postat av: Inga M

Gisan: Ja, det är hemskt. Men sonen säger nu att det var inte så farligt i Kalifornien. Det var mer i översvämningskatastrofen för några år sedan i New Orleans var det väl.

Åsa: Tackar!

2007-10-27 @ 02:50:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback