Vemma - matblogg!

image1367

Jag vet inte om man äter vemma i resten av Sverige men här är det en favoriträtt. Här mumsar gubben på nystekt vemma på kaka. Vemma fångas i nät under hösten och framöver så länge det är isfritt. Det är egentligen siklöja på svenska tror jag.

Kommentarer
Postat av: Evis

Rökt siklöja köpte vi alltid vid Spikens fiskeläge i Vänern när jag var liten. Dvs de vuxna köpte, jag var redan då "försiktig" med mat jag inte kände igen och fegade.

Postat av: Inga M

Evis: Det här är vädligt små fiskar och de är inte rökta, bara urrensade och stekta med salt o peppar i smör. Men jag äter alltså inte. Är som Du lite feg med mat och håller mig till det mer bekanta och fisk är svårt.

2007-12-02 @ 12:29:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback