Öring i Järnsjön

image1344
Nej det var inte gubben som fångade den, men han lät ta kortet för att skoja med en god vän. Det är en insjööring som fångades förra veckan i Järnsjön. Den väger nåt på 7 kilo, en rätt bastant typ. I Järnsjön finns en fin stam av ursprunglig öring och man har valt att inte plantera in någon annan fisk för att skydda den. Laxfiskarna är ju aldrig lätta att fånga, men lättare i alla fall när det är kallare i vattnet, typ på våren och hösten. Jag vet att jag i alla fall har en läsare som gillar såna här bilder!

Kommentarer
Postat av: rut

Det var mig en baddare, den påminner om storgäddan på 8 kilo som Matthias fångade i Israelssjön för några somrar sedan. Fast den här ser mycket vackrare ut.
När jag såg namnet Järnsjön måste jag ta fram lantmäterikartan och se var det ligger, om det finns något Järnskog i närheten, jag har för mig att jag hade släktingar däråt. Allesammans är förmodligen borta eller uppblandade till oinkännlighet numera. Men det är roligt att höra de gamla ortsnamnen som det var så länge man hörde.

Postat av: Cissi

Jisses! Det där var en baddare. Största öringen jag har fått någon gång är på 1,2 kilo. Dem fiskar vi med vobbler efter båten.
Hur fångar man en sådan här fisk?

2007-11-20 @ 18:39:20
URL: http://cissilina.blogg.se
Postat av: Eva

Å herregud vilken firre!
Den skulle exmaken se! :-o

2007-11-20 @ 18:47:28
URL: http://suntliv.blogg.se
Postat av: Inga M

Rut: Järnsjön ligger väldigt lätt till om vill se den på kartan: Efter E18 5 kilometer öster om Årjäng. Det innebär att sjön ligger mellan oss och Årjäng. Jag passerar den varje morgon på väg till jobbet. Till skillnad från alla andra sjöar här så är Järnsjön rund till formen, inte långsmal i nord-sydlig riktning. Den kan vara resterna av en isälvsmynning eller ett meteornedslag från rymden. Den är ovanligt djup också.

Ciss: Jag utgår ifrån att det är med trolling, alltså att man lägger ut en lina långt efter båten och i änden på den sitter ett drag / vobbler av något slag. Sedan körs båten sakta framåt. När man fiskar öring så bör draget gå djupt ner.

Eva: Japp, den är snygg att se på!

2007-11-20 @ 20:05:59
Postat av: Josephine i Haag

wow! :-) smakade den gott? *ler*

2007-11-23 @ 21:38:38
URL: http://giraffen197.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback