Matblogg - hjortrygg! Söndag 25;e november 2007

image1364


image1365
Söndagar är så mysiga. Våra rutiner ser ofta ut så här: Roland går upp tidigt och jagar hare någonstans, skickar ibland glada mms hem till datorn om hur jakten går eller från en vacker utsikt eller så. Jag kan under tiden i lugn och ro läsa tidningen på nätet, blogga, tvätta, förbereda kvällens mat, städa undan lite.

Sedan kommer gubben hem och hojtar glatt att nu är det dags att släppa Oskar och fösa lite på bockarna. Då byltar jag på mig alla lager av jaktkläder och vi släpper Oskar på eftermiddagen för lite rådjursjakt. Vi gick hela eftermiddagen men det fanns inte ens vittring efter rådjur. Då det blev inte.

På kvällen hjälps vi åt och lagar mat.

I söndags så gjorde vi i ordningen en hjortrygg. Det är ovanligt vilt för oss och en gåva från Tyskland. Det var var dovhjort den här gången, Dammvilt heter det tror jag.

Vi gjorde två varianter av den här ryggen. Skar ut köttet ut benet, skar hälften i biffar  och lät hälften vara hel, lade i rödvinsmarinad under tiden vi jagade. 

Sedan stekte vi den hela biten i ugn fylld med ost och lök och kryddor. Biffarna stekte vi också och gjorde en sås till med kantareller och vin. Till det blev det en matig sallad och potatisgratäng. Allt avåts tillsammans med K-E i Kålleboda.

Vi hade en trevlig kväll tillsammans. Vi tyckte att den helstekta blev bäst. Den blev saftig och smakrik. Hjortkött är gott och vi har mer i frysen.

Kommentarer
Postat av: Annas pytt

Mmmm. Jag åt hjort för första gången på mors 70årsdag för ett tag sen. Det var mycket gott. Vi fick potatiskaka och svampsås till. Gott med viltkött! tyvärr är det så ont om älg här nu så det blir knappt nåt kött i frysen alls. Du, nu har jag tagit bort mitt lösenord, så om du vill hälsa på är det denna adress: annaspytt.vallsjobol.se Ha det! / Anna

2007-11-27 @ 17:14:27
Postat av: Inga M

Anna: Ja, visst är viltkött gott! Mört och smakrikt! Jag ska gå in på Din sida.

2007-11-28 @ 04:46:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback