Gubbens födelsedagspresent!

image1366
Den står här lutad mot väggen, gubbens födelsedagspresent. Det är en kepshängare gjord av B i Snarkil, han som gjort  den timrade fågelstugan som vi presentade grannen med.

Jag har letat länge efter något som skulle fungera som kepshängare i hallen, men inte hittat nåt. Så nu fick det bli en specialbeställning. Det kan inte finnas någon annan gubbe som har så mycket kepsar som Roland och för alla årstider. De ockuperar klädhängare och hatthylla i husentrén och när det väl hänger en keps där så går det liksom inte att få på något mer.

Så nu ska den här hyllan upp vågrätt strax under taklisten ovanför ytterdörren och där få kepsarna husera i fortsättningen. Där får de garanterat vara ifred också för jag når inte dit. Hängaren ska bara lackas först innan vi skruvar upp den.

Vi hade våra mammor här i kväll på en matbit och svärmor hade med en tårta som hon gör och som är jättegod. Det är maräng med en brun kräm i mitten. Jag bjöd på kycklingbröst fyllda med rökt gallerskinka och ost, omlindade med bacon och stekta. Till det en sallad och rotfruktgratäng. Sedan åt vi helt enkelt tårtan till dessert.

Roligt att de här två äldre damerna fortfarande orkar ränna i stugorna!  Men det blir inga sena kvällar, de vill strax hem och vila sig.

Sen har telefonen ringt förstås hela dagen med gratulationer och sång och så från när och fjärran.

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården säger

När jag ser kepshängaren kommer jag att tänka på en annan gammal hängare - snarlik - som finns på mitt sommarland. Den ska nog få åka där ifrån och tillbringa sin framtid i en modernare bostad, tror jag. För den är vacker. Grattis till födelsedagsmannen!

Postat av: Inga M

Nina: Jag ska ta kort på den här hängaren när den väl är uppe och i funktion. Det är inte fel alltså! Klokt av Dig att rädda en fin hängare undan förgängelsen.

2007-11-28 @ 04:39:50
Postat av: Annaa M

Fin sak! Ungefär som våra skohyllor, alltså saker som fyller ett specifikt behov, inte är skaffade för att de är snygga. Fast den här är ju snygg också, till skillnad från våra hyllor.

2007-11-28 @ 23:06:45
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Annaa: Den kommer att bli snygg uppe på väggen tror jag, åtminstone när alla kepsarna kommer på. Eventuellt hänger vi den över ytterdörren i entrén.

2007-12-02 @ 12:30:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback