Fördömd av Johanne Hildebrandt - bra bok!

image1369

Nu har jag hittat en bra bok! Det är Fördömd av Johanne Hildebrandt. Ok, hon är säkert ingen aspirant på Nobelpriset heller, lika lite som Camilla Läckberg, men fullt läsvärd.

Jag läste ju Valhallaserien med stor behållning. Den var underhållande och med handlingen förlagd till historisk miljö. Det gillar jag och jag har stöts inte av om det blir lite fel ur rent historievetenskaplig synpunkt. Det behöver inte vara Peter Englundskt för att utgöra  god läsunderhållning. Jag har  lyckats klämma så där  40 poäng historia så jag har blivit nogsamt itutad att man ska vara rabiat noga med fakta så fort man beskriver något från förr, men jag har kommit över det.

I den här boken är handlingen förlagd till Norrland i olika tidsepoker och de beskrivs parallellt. Det brukar jag inte gilla fast det här är ju en rysare med same-mytiska och mystiska förtecken så här fyller det en viktig funktion att röra sig mellan decennier och århundraden.  J H beskrivs som en Sveriges Stephen King och jag kan hålla med, hennes stil påminner om honom. Annars är hon tydligen prisbelönt krigsreporter och kolumnist  i Aftonbladet.

Kommentarer
Postat av: Mia

Tack för lästipset! Ska kolla efter den vid nästa besök på biblioteket.

Postat av: Lotten

Aha - jag älskar boktips! Det här är en författare jag missat, trots att jag är bokslukare. Men jag brukar inte vara så förtjust i historieböcker. Men både Norrland och lite rysare - kan bli intressant!

2007-11-28 @ 13:37:32
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Ninni

Ohh ett boktips,,va bra!

Ha det bäst..kramen

2007-11-28 @ 20:36:16
URL: http://www.ninni.blogg.se
Postat av: Gisan

Ja den är riktigt bra. Jag har också läst den. Kramar...

2007-11-29 @ 14:51:29
URL: http://gisan.blogg.se
Postat av: Cissi

Låter spännande, den ska jag titta efter på biblioteket! Tack för tipset!

2007-11-29 @ 19:03:43
URL: http://cissilina.blogg.se
Postat av: Inga M

Alla; Nu är jag hemma igen och kan svara på kommentarer. Boken Fördömd är verkligen en spännande men hemsk saga och ska läsas som en sådan. Jag vet inte om den har verklighetsbakgrund i några samiska myter. Det skulle kunna vara möjligt men i så fall borde det ha stått i förord eller så tycker jag. Men jag följer gärna huvudpersonerna i boken i vidare öden om det blir fler böcker.

2007-12-02 @ 12:26:35
Postat av: Josephine i Haag

jag har bara läst den första i serien... skulle gärna vilja läsa de andra också! men man är ju inte så ofta i Sverige...
:-/

2007-12-02 @ 22:57:07
URL: http://giraffen197.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback