Fest på älgfilé!

image1298
Vi hade redan förut bestämt att vi skulle begå den sista lilla delen av älgfilén denna afton. Roland hade tänkt på den hela vägen från Ockelbo och jag tog upp den under dagen. Det är så grymt gott med älgfilé. Jag vet inget som smakar så gott! Det är kantarellstuvning till förstås och lite svartvinbärsgelé, stekt lök  och en enkel sallad.  Till det ett gott vin, det blev ett Tempranillo från 2001 med mycket smak och lite kryddighet. Annars som synes väldigt enkelt med "huggardukning".
image1299

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Funderar på vävtekniken på duken. Kan det möjligtvis vara en korndräll??? 8 skaft.

Postat av: Annaa M

Funderar på vävtekniken på duken. Kan det möjligtvis vara en korndräll??? 8 skaft.

2007-11-04 @ 22:23:05
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Annaa: Jag kan inte så mycket om vävning så jag kan svara på vad det är. Jag har fått den av min gamla faster som vävde ett helt liv, hon har vävt den. Det är en favvoduk som vi ofta har på köksbordet för den är så stadig. Fällde grymt den gröna färgen första tvättarna men nu är den helt ok. Jag har massor av hemvävda dukar och örngott och lakan från min fars föräldrahem. De odlade lin själva och vävde under första delen av 1900-talet, många barn, stor gård, stor familj. Det är en ömt vårdad skatt kan jag säga.

2007-11-04 @ 22:29:14
Postat av: Annaa M

Och där ser man prov på hur bloggen krånglade igår kväll, lyckades nog få in dubbla kommentarer överallt.

Roligt med gammalt hemvävt. Lite ovanligt kan tyckas med så starka färger men jag har av någon anledning vävt liknande i klarrött.

2007-11-05 @ 11:19:31
Postat av: Inga M

Annaa: Jag har ett par stora dukar i samma mönster fast med svart mot vit botten. Det var begravningsdukarna, de man dukade med då någon dog i familjen och man hade gravöl ( eller vad det heter) För det gjorde ju folk förr. Jag menar det var stora familjer och många fler än idag dog ju mitt i livet eller framför allt som barn. Och på en stor gård så blev det rätt stora bjudningar i de sammanhangen. Jag har aldrig använt de dukarna men tittar på dem och funderar på sammanhangen de användes i.

2007-11-05 @ 19:32:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback