Agenda!

Helgen innebär alltid ett visst mått av planering framåt, i alla fall den kommande veckan.

Jag börjar med utvecklingssamtal med föräldrarna i min klass. Det är tar tid att förbereda, jag vill ju ta vara på möjligheten att få en pratstund med varje barn och föräldrar.  Och numera så sprider jag hellre ut samtalen över flera veckor än vråltar alla så snabbt sóm möjligt.

Om vi i skolan drabbas av en massa utvärderingar, av vilka en del är mindre användbara,  så är det här i alla fall den bästa. Det är guld värt att sitta ner med barn och föräldrar i lugn och ro och få en pratstund. Det är den bästa utvärderingen och den jag inte kan vara utan i jobbet.

På torsdag till lördag får vi besök av goda vänner och jägare. De har varit här förut och jagat och vintermetat. Det är Hans v E och fru D och det är nu fågeljakt som gäller. De har med sig sin Vorstehhund som  borde vara två år ungefär. Det blir säkert lite harjakt också, men knappast tid till rådjursjakt den här gången.

Jag jobbar ju och kan inte gå med till skogen men jag ser fram emot trevligt umgänge på kvällarna. Jag ska bjuda på något ätbart torsdag och fredag kväll. Hade tänkt ta ut svängarna och testa något nytt men jag vågar inte. D jobbar med mat och då blir jag lite försiktig så där fånigt. Kör med välkända kort istället. Har inte så mycket tid till förberedelser heller så det får bli lite enkelt.

Ska försöka inhandla det sista till vinterdekorationerna runt huset också om det finns något kvar efter Allhelgonahelgen. Jag brukar missa att det liksom är slut då och affärerna inte får hem något mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback