Agenda fram till jul!

Jag hade egentligen tänkt lägga ut några bilder och lite allmänt funderande men bloggen är väldigt seg och då orkar jag inte vänta in den. Sparar tills i morgon i stället och grer lite  i agendan framöver istället.

Vi har ägnat oss åt lite planering fram till jul under helgen som gick. Ibland måste vi ta tag i detta med att sortera upp tiden. Det finns så mycket trevligt att göra och allt ryms inte så länge veckan bara har sju dagar och dygnet 24 timmar.

Det blir i alla fall jakt och en övernattning i Sörmland med H v E och fru D, paret som var här hos oss för ett par veckor sedan. Jag vet inte vad jakten kommer att innehålla, men det vore intressant att få kolla på renoveringen av den nyinköpta restaurangen i Gnesta. Tänk att ha restaurang i Gnesta, i den gamla banvaktarstugan. Jag berättade för min mor som växte upp där i krokarna och hon levde upp en god stund och berättade om det lilla idylliska samhället.  

Vi gör också ett besök i Stockholm hos sonen och går ut och äter på en trevlig krog på söder. Minns inte vad den hette men där fanns husmanskost, till och med fläsklägg. (Han vet att vi inte gillar pasta - pizza-ställen, eller ställen med hög musik) Om vi mot all förmodan skulle kunna slita Ömer från Mona så kanske vi kan träffa honom också o få lite hintar om varför oppositionen vinner mark  just nu. Det kanske är hans fel (förtjänst om man vill se det från andra sidan!)

Jag får en dag att ränna omkring och se på bilder och figurer i huvudstaden. Måste ta en runda på nätet o kolla vad som är mest sevärt. Tips mottages!

Det blir ett par övernattningar på Jägartorpet, Jägareförbundets kursgård i Värmland, och det blir i samband med diverse konfererande och jagande.  Jag kanske tar med min tax, annars passar jag på att bara vara sund med mycket frisk luft, motion, avkoppling, tystnad   och god mat.

Refreshmentskonsert i Karlstad CCC med A och U i Hol den 12:e december. Det ser vi fram emot. De spelar suverän 50-talsrock fast nyskriven. Bara det alltså!

En hockeyhemmamatch med mat i Lila Arenas restaurang är inbokad  under julhelgen. Vi blir ett gäng härifrån och så några från Snarkil. Det kan bli väldigt kul.

Några saker som varit med i planerna har fått stryka på foten. Det gäller till exempel önskemålet om en veckas jakt  med studerande prästsöner i Umeå + besök hos barn och barnbarn där.  Det går bara tidsmässigt inte att få in just nu fast vi slet ont en stund för att knöva in det också. Det får anstå till senare.

Åt sidan läggs också en vackert utformad inbjudan till invigning av Nordlandia Hotel i Årjäng till gubben och respektive (minsann!) med landshövding och enkel förtäring. Det går inte att kombinera med annat och jag såg allt att gubben frynte på näsan åt tiden. Klockan 11 en lördag förmiddag! Mitt i värsta jakttiden. Man kan inte ha tackat ja till något sådant och så kanske det är spårsnö just den dagen!! Mitt i december så är det ljust bara några timmar mitt på dagen och just den tiden är valet av aktivitet givet. Fast nu var det inget problem eftersom dagen redan var uppbokad på annat.

Sista dagarna i november ska vi gå här och bita på naglarna och hoppas att Stockholmssonen överlever några dagars jobbresa till Shanghai. Jag tror givetvis att han blir rånad och kidnappad och allt man nu kan bli.

Det var väl ungefär planera för den närmaste tiden. Sen kan allt hända som stuvar om, vi får se.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Oj oj oj, det ser späckat ut! Ska du kanske komma över och prova pälsen också vid stockholmsbesöket? Den hänger kvar!

Postat av: Inga M

Tackar för omtanken! Jag är ju fortfarande frestad av pälsen men jag vet inte om straffsatserna för handel med delar av utrotningshotade djur är värd glädje i att svassa omkring i en vargpäls. Jag får undersöka det och göra en kalkyl!

2007-11-20 @ 13:48:53
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Mattias

Väldiga planer.
Jag har precis fått ledigheten godkänd, och det blir 3 veckor i Sverige. dec 16 - jan 6.

2007-11-22 @ 21:09:39
Postat av: Inga M

Mattias: Älskade son, vi glädjer oss oerhört mycket! Det ska bli så roligt att få träffa Dig igen. Hocky+supé är inbokat 30 december så att Du vet om det.

2007-11-22 @ 21:40:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback