Värmlands museum teknikklubb!

Jag var i Karlstad idag på Värmlands museum med mina elever. Det var en fantastisk resa och verkligen värd de 10 milen o pengarna den kostade. Förr kunde vi åka gratis på kulturbuss till Karlstad men nu är det inte möjligt längre. Det gör att det mest är Karlstadsskolorna och kranskommunerna som utnyttjar de fina möjligheter som finns i residensstaden.  För det är resan som är dyr, själva besöket och visningen är överkomligt.
Men vi fick i alla fall möjligheten att göra det här besöket nu. Vi for för att göra experiment på Teknikklubben Lusten. Det finns en grunduppsättning av teknik som barnen kan testa och sedan ett tema som ändras. Temat nu är trä och papperstillverkning, men kommer att vara ett annat till hösten.

På väg in till teknikavdelningen måste vi gå genom Herulen. Det är en mörk slingrande gång efter vilken Värmlands historia finns uppbyggd i dramatiseringar med bilder och föremål och miljöer. Det är en vandring genom århundradena och lite lagom spännande för 1:or och väldigt lärorik för lite äldre barn.  Jag är jättenöjd med dagen och det var barnen också. Det var verkligen en upplevelse och det pirrade i magen på lite var imorse när vi skulle åka iväg med linjebussen. Inte minst i min. Det är alltid en upplevelse att åka iväg på en sån här resa med ett 20-tal barn på två fröknar. Men barnen gjorde det här suveränt och fick spontant beröm av busschaffören på hemvägen för att de var så trevliga.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Va kul..ja det är synd att ni inte får åka gratis längre!
Skönt när barnen "sköter" sig..beröm av chauffören minsann inte illa!
Kram

2007-05-23 @ 07:16:28
Postat av: pimpim11

Man blir så stolt när barnen sköter sig och vad rolgit att åka på utflykt när det är så
/pimpim

Postat av: Inga M

Ninni: Det är synd att det kulturutbud som jag antar att vi alla är med och finansierar skattevägen inte öppnas för alla barn i länet. Tidigare kunde vi åka gratis med kulturbussen.
Pimpim: Jag blev jätteglad över hennes berömmande ord. En äldre dam som var medpassagerare och hamnade mitt uppe i barngruppen sa skrattande att hon hade haft underhållning hela vägen. Annars kan man ju tänka sig att ett 20-tal barn skulle vara påfrestande som sällskap i en o en halv timma.

2007-05-23 @ 23:19:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback