Transommar

Transommar

Majestätiska är de våra tranor! Men billiga när de drar igång klockan fyra på morgonen.

Vi har fyra stycken här just nu. Två har just flugit iväg när jag tog bilden mot Lilyckan. Tranorna är till skillnad från andra vilda djur här verkligen skygga och vill inte vara nära människor. Jag vet inte vad det är för ålder på dem. 

För några år sedan hade vi en tranfamilj här och de minskade i popularitet kan jag säga  vartefter sommaren gick. De hade en vana att dumpa ungarna vid fyra-tiden varje morgon nere¨på åkrarna här och flyga upp till skogsområden / tjärnen längre upp. Men för att hålla kontakte så skrek de till varandra med så där 5 minuters mellanrum. Det är ett fullkomligt hjärtskärande skrik. När man väcks av det ur djup sömn så tror man alltid för ett ögonblick att det handlar om ett barn i nöd. Man blir genast klarvaken, kallsvettig och drabbas av intensiv hjärtklappning. Sen hinner man lagom somna om igen när nästa skrik kommer, och nästa och nästa osv. Framåt 7- 8 på morgonen så slutar de, just när man ska gå upp.

Nu ska jag inte svartmåla och tro att de här tranorna har lika konstíga vanor. De kan ju var riktigt trevliga grannar att ha under några månader framåt. Snygga är de i alla fall att se på.

Kommentarer
Postat av: Trolda

Jamen så FINA!!! ÅTERIGEN delar vi landskapets bilder och ÅTERIGEN funderar jag på om du är närmsta grannen....=D Visst TUTAR de! Men jag får välbehagsrysningar och tycker det är oerhört vackert! Dessutom är jag ju oerhört MORGONPIGG, det kanske har en poäng i det hela..=D

Trolda - Godmorgon!

Postat av: Bloggblad

Öronproppar! Fast jag vet - våra skatungar brukar träna sina röster vid samma tidpunkt... just när man börjar ha fönstret öppet om nätterna.

Och visst är det den greven! Jag har svarat hos mig att han tog emot paying guests sen 20 år tillbaka ungefär.

2007-05-09 @ 14:29:50
URL: http://bloggblad.blogspot.com
Postat av: Annika

fina !
tack för komentaren om min kisse !

2007-05-09 @ 15:18:50
URL: http://motleycrue.blogg.se
Postat av: Inga M

Trolda: Jag är alltså inte morgonpigg!!

Bloggblad: Jag kunde tänka mig att det var han. Barnen tjatade på oss att åka dit och träffa honom men det blev aldrig av. Måste ha varit ett original!

Annika: Även om vi har hundar så tycker jag katter också kan vara fina, men det är svårt att kombinera

2007-05-10 @ 23:09:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback