Morsdag på Liane

Jag har sedan många år undanbett mig firande på Mors Dag från barnen. Den dagen känns för min del som kommersiell. Men de ringde i alla fall. Till lunch bjöd vi mammorna på mat på golfklubbens restaurang. När vi kom hem så kom M i Signebyn med mannen K med en rolig inbjudan till 60-årskalas. De var ute på en längre promanadtur och hade gått i "Botten". De drack en kopp kaffe här och vi skrattade bort ett par timmar på eftermiddagen. Gubben o M. berättade historier om de gemensamma gamla släktingarna och bekanta i bygden och det finns ett antal orginella typer värda att minnas. Nu skrattade vi så tårarna rann!

Klockan 4 på eftermiddagen måste man bara se Elitloppet på Solvalla. Vid 5 skulle vi komma till svärmor o äta smörgåstårta och tårta o kaffe. Och till slut klockan 7 grillning ute vid sjön i Harnäs. Mellan varven tvättade jag kläder och justerade en husbokning som vi inte begrep och författade ett par lappar som mina elever ska ha med sig hem i morgon.

Jag fick en bukett liljekonvaljer och en biltvätt av gubben och han bjöd på maten på golfklubben. En present till svärmor får komma senare. Vi börjar bli senila, glömde totalt bort att affärerna stängde tidigt igår pga pingstafton.
Nu är det gjort i alla fall och vi har haft en trevlig dag, även om det ser jäktigt ut så här när man berättar om det så har vi haft roligt och det har inte alls känts stressigt.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Håller med dig det är en riktigtkommersiellt jippi denna dag men vi firar den ändå.
Och jag blir glad att bli uppskattad och firad använde även tillfället till att unna mig att köpa nåt som jag behövde. Tanken borde räcka men man rycks liksom med och jag är väldigt förtjust i paket. Ha en bra dag kram pimpim

2007-05-28 @ 08:34:24
Postat av: Zofy

låter som en mycket trevlig mors dag! Vi hade barnfritt i lördags och jag var förvånad över hur mycket jag hann på en dag och det ändå inte var stressigt---så jag tror dig när du säger att det inte var stressigt utan roligt.....det skall ju hända lite...

Postat av: Trolda

Låter som du haft en fin Morsdag! håller delvis med dig om att det är ett "kommersiellt jippo"...Ser ju det extra i mitt yrke...Sedan tycker jag dock om att FIRA saker och ting, det är vi alldeles för dåliga på i vardagen...Och alla Mödrar är ju värda minst en kram iallafall... Och du - vilken härlig grillbild med BÄVER och allt runt knutarna..=D
Trolda - tjingeling!

2007-05-28 @ 11:17:51
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Alias1

Mm, finns lite början till senilitet här också..och av samma anledning...;-)).

2007-05-28 @ 20:22:28
URL: http://alias1.blogg.se/
Postat av: Inga M

Pimpim: Det skulle kännas bättre om barnen bodde här och vi kunde fira genom att vara tillsammans på något sätt, men lite krystade presenter från långa avstånd, nej det är bättre utan. Kul om de ringer tycker jag!
Zofy: Du anar inte hur mycket tid man får över utan barn. Jag började studera och kunde utan vidare läsa på helfart och samtidigt jobba heltid. Det var ju ungefär samma arbetsinsats som att ha huset fullt av barn och jobba heltid. Fungerade jättebra!
Trolda: Du måste ju verkligen märka av kommersen runt Mors Dag. Jag firar gärna med gubben med någon mat och så, det är perfekt.
Alias: Roligt att det är någon mer!

2007-05-28 @ 22:47:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback