Jordbruksbidrag o politik!

Jag försöker begripa logiken i en tevekanals "avslöjande" reportage om att jordbruksministern har rätt till EU-jordbruksstöd för sitt jordbruk. Det skulle alltså vara något slags skandal, men jag fattar inte på vilket sätt.

Ska vi utesluta alla som har rätt till Eu- bidrag eller statliga eller kommunala bidrag från möjigheten att delta i poltiska beslut? Ska en socialhjälpstagare vara utestängd från kommunfullmäktige? Ska en barnbidragstagare vara utestängd från riksdagsmannauppdrag eftersom barnbidragen beslutas i riksdagen? Kan den som har kommunalt bostadsbidrag inte vara med i kommunala politiska beslutsfora?


Jag  funderar på om inte röd-gröna Sverige-medias agerande i den svenska partipolitiken börjar närma sig ett lågvattenmärke, dels det här pseudoavslöjandet, dels vattenattacken på statsministern. Finns det inte tillräckligt av substans att attackera i politiken, så att man måste använda så låga metoder att komma  åt meningsmotståndarna.? 


Kommentarer
Postat av: Börje

Journalister lever på nyheter. Finns inga får man fabricera icke-nyheter. Det finns förvisso många bra och hederliga journalister, men själv blir jag alltmer skeptisk till den tredje statsmaktens maktställning.

Postat av: Inga M

Börje: Jakten på nyheter har blivit allt mer absurd!

2007-06-02 @ 07:24:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback