Hundutställning i Årjäng!

Hundutst?llning i ?rj?ng!

Vi var på hundutställning i Årjäng  på Tingevi idag. Det var Stövarklubbens utställning, alltså bara de olika stövarraserna. Det var med hamiltonstövare, finsk stövare, smålandsstövare, schillerstövare tror jag om jag minns rätt. Sen är varje klass indelad i tikar, hanar, jaktprovsmeriterade, juniorer, unghundar, veteraner osv osv. Många klasser blir det och kanske inte så många hundar i varje.

Utställningsarenan är alltså en ring där man ska springa runt med sin hund för att domaren ska kunna se rörelserna. Domaren och sekretariat håller till i det gröna tältet till vänster.


image604

Här springer Roland med Jazz. Han visar sig fint och har bra rörelser vilket domaren påpekade sedan i bedömningen. Ja,  det gäller alltså hunden.


image605

Här ställer Roland upp Jazz medan domaren säger vad han tycker. Jazz fick beröm för fint huvud, hals, vinklar, tassar, överlinje och rörelser.  Det blev en klar etta men inget hp eller ck och han blev bäst av de två hundarna som ställdes ut i juniorklass. Han är inte ett år än så det ska bli roligt att ställa ut honom igen. 

Vi träffade bl.a. R o Å-B från Snarkil bl.a. och deras två barn A.  och S. Vi träffade också B-M  W från Säffle, Värmlands Näs, som förlorade sin kära hund Jazza till vargarna i norra Värmland på ett jaktprov. Det var naturligtvis en chock att förlora en kär vän så brutalt och jag glömmer aldrig den resan till Karlstad när B-M åkte med mig ner för att slippa köra själv.  Nu i Årjäng ställde hon ut en dotter till Jazza. Hon har tidigare fått två cert på tiken och hoppades på ett tredje idag.  Jag var inte kvar tillräckligt länge för att få reda på hur det gick.

Kommentarer
Postat av: Trolda

Är du verkligen säker på att det var Hunden det talades om...!? Jag tycker Gubben din rör sig MINST lika graciöst...=D Och vad underbart med färsk SPARRIS och Gäster! Härligt! Finns det något godare än primörer...Ha en fortsatt fin helg!

Trolda - Tjingeling!

Postat av: Inga M

Trolda: Ja, jag är ganska säker :-)
Men jag läste upp det Du skrev för gubben och han var mycket smickrad.

2007-05-06 @ 21:24:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback