Göran Persson PR-konsult - dagens skämt?

Läser i dagens tidning om att Göran Persson ska bli PR-konsult! Det måste vara dagens skämt med tanke på hur han skötte sin egen PR som statsminister.

Hur smart var det exempelvis att måla den egna  herrgården vackert röd dagarna före valet och bädda för halvsidesbilder med nidartiklar om "godsägare Persson"?  Jag har inga problem med att någon bygger ett stort hus på landet och satsar på kor och jord och skog, men det måste ha retat upp framför allt de egna väljarna.

"Han var nog inte värst mycket socialdemokrat" säger gubben när han läser rubriken.

Jag trodde att han verkligen var det i själ och hjärta och faktiskt tog jobbet av övertygelse, men nu undrar jag. Det är ett märkligt yrkesval för någon som säger sig ha brunnit för arbetarrörelsens ideal.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Nej han är ingen sosse...det var därför jag bytte parti!

Ha det gott..kram

Postat av: mildamakter

Politiker är som politiker är...det bara ÄR så...

2007-05-10 @ 20:31:05
URL: http://mildamakter.blogspot.com/
Postat av: Inga M

Ninni: Hmmm, jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det....

Milda Makter: Det är ju det omöjligas konst....

2007-05-10 @ 23:02:39
Postat av: Josephine i Haag

De som kände honom i hans tidiga engagemang säger att han var en riktig sosse, men det var innan han blev minister och finans(?)minister... jag har AldriG röstat på socialdemokraterna eftersom de beskattar helt åt skogen!

(de får väl inte in pengar på ngt annat sätt :-/

mina erfarenheter är av människor som bott i flera generationer på ett ställe vid kusten, så när nästa generation ärver huset är skatten skyhög pga taxeringsvärdena - när han kontaktar berörd myndighet får han bara ett snorkigt svar att han besitter ett "kapital" - att hans vanliga svensson-jobb inte räcker till tas ingen hänsyn till. Att exakt samma hus i Värmland inne i skogen är taxerat tre gånger mindre tas ingen hänsyn till.

Människor tvingas flytta från hus och hem där de bott i flera generationer. Nejtack, en sådan skattepolitik ställer jag mig INTE bakom!!

beskatta aktievinster, beskatta en massa andra saker, men utgå från varje individs inkomst och skatteförmåga på ett redigt vis!!!

och nej jag är INTE moderat - de har inte en j-a aning om vad solidaritet är eller hur det är att leva som låginkomsttagare.

2007-05-12 @ 10:03:55
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Inga M

Josphine: Jag hör ju till dem som är förtjusta i fastighetsskatten. Den går normalt inte att deklarera bort för den som kan betala för god skatterådgivning; jag antar att husinnehav inte kan nolltaxeras normalt sett. Alltså är det den och så momsen som även deklarationsfintande höginkomsttagare tvingas betala. Inkomstskatten brukar ju gå att dribbla bort med konster och knep.

Men när läget ska ha så stor betydelse för fastighetsskatten så håller jag med om att det blir fel. Det är svårt att påverka själv. Det styrs ju av helt utomstående faktorer. Taxeringsvärdet på vårt hus stiger till exempel tack vare att norrmännen betalar fantasisummor för fastigheter i vår kommuns gränstrakter. Kanske är det omöjligt att försöka ha utjämningstankar i fastighetsskatten.

2007-05-12 @ 12:08:22
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback