Dagens kändis - Johanna Ewald-St Michael

Dagens k?ndis - Johanna Ewald  St Michael

Många av Sillerudsbarnen stannar kvar på hemmaplan och formar sina liv här. Men inte alla. Johanna är exempel på att man kan ta sig ut i världen även om man är född långt ute på landet i en bondby i västra Värmland. Jag hade henne som elev i Signebyns skola de första åren jag jobbade här och hennes mamma var min närmaste kollega o läromästare i 10 år. Johanna var speciell och en riktigt vild Ronja Rövardotter, helt orädd, alltid på en hästrygg eller något annat äventyr, duktig friidrottare som tränade med Karlstad Göta under en period.

Johanna var o är mycket vacker (kortet här gör henne verkligen inte rättvisa- kameran fel inställd!) och norpades i unga år av en agentur för fotomodellande. Hon levde ett kosmopolitsk liv under ett antal år, bodde bl.a. i LA.  och gjorde också reklamfilm, varav i alla fall någon visades här i Sverige.

Nu bor hon i Göteborg med sin 10 år gamle son och gör egna filmer. En handlar om trav och har varit framgångsrik i  olika sammanhang (Årjängstravet, Rebecca och Svante är med!) . Nu håller hon på med en ny film som hon kallar en konstfilm och som hon hoppas på sponsorer till.

Jag träffade henne på hembygdsgården på Valborgsmässafton och måste bara prata lite med henne o ta ett kort. Det delar jag nu med mig av till alla andra som ev. minns Johanna från den tid hon bodde här.

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Kul att se henne även om jag förstår att bilden inte gör rättvisa! Du vet ju att jag haft vissa beröringspunkter med henne.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback